Portatif Yüzme Havuzlarında Hizmet Aralıksız Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Portatif Yüzme Havuzlarında Hizmet Aralıksız Sürüyor

Portatif Yüzme Havuzlarında Hizmet Aralıksız Sürüyor

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Türkiye’de ilk kez uygulanan ve olumlu anlamda büyük ses getiren ‘portatif yüzme havuzu’ hizmeti aralıksız sürüyor.

12.08.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Türkiye'de ilk kez uygulanan ve olumlu anlamda büyük ses getiren 'portatif yüzme havuzu' hizmeti aralıksız sürüyor.

Her yıl yaz aylarında onlarca boğulma vakası yaşanan Seyhan'da Belediye Başkanı Karalar bu tip acı olayların yaşanmaması için Türkiye'de ilk kez uygulanan bir projeyi hayata geçirdi. Seyhan'da ilk anda 30 ayrı mahalleye yürüme mesafesinde bulunan 10 ayrı noktaya portatif yüzme havuzları kuruldu. Okul bahçelerine kurulan özel güvenlik görevlilerinin kontrolünde ve usta öğreticilerin gözetiminde hizmet veren portatif yüzme havuzlarından 6-13 yaş arası çocuklar ücretsiz yararlanıyor.

İKİ PORTATİF HAVUZ YENİ ADRESİNDE

Vatandaşların büyük beğenisini toplayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bu önemli hizmetinde ikinci aşamaya geçildi. İkinci etap çalışma kapsamında Fevzipaşa, Barış ve Aydınlar Mahallesi'nin merkezi noktasında bulunan Malazgirt Ortaokulu ile Yeşilyurt ve çevresindeki mahallelerin rahatlıkla ulaşabileceği Mehmet Akif Ortaokulu Bahçesi'nde portatif yüzme havuzları monte edildi ve yüzme hizmeti vermeye başladı.

PORTATİF HAVUZLARIN BULUNDUĞU OKULLAR

Seyhan Belediyesi'nin Portatif Yüzme Havuzu bulunan diğer mahalleler ve okulların isimleri şöyle; Havuzlubahçe Mahallesi'nde Yıldırım Bayezid Ortaokulu bahçesinde, Meydan Mahallesi'nde Atatürk Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi bahçesinde, Şakirpaşa Mahallesi'nde Milli Mensucat İlkokulu bahçesinde, Bahçelievler Mahallesi'nde Yeşilevler İlkokulu bahçesinde ve Tellidere Mahallesi'nde Taşkent İlköğretim okulu bahçesinde.

HAVUZLAR TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Seyhan Belediyesi'nin okul bahçelerine kurduğu ve çocukların hem yüzme öğrenip hem de sıcak havalarda serinleme fırsatı bulduğu portatif yüzme havuzları tam kapasiteyle hizmet vermeye devam ediyor. Uzman antrenörler eşliğinde hizmet veren havuzlar Pazar günü hariç haftanın altı günü açık. Sabah 10'da başlayan havuz hizmeti akşam 18'e kadar devam ediyor. Gün içinde yedi seans açık kalan havuzlardan 6-13 yaş arası günlük ortalama 300 çocuk yararlanıyor.

PORTATİF HAVUZLAR HİJYEN KONTROLÜNDE

Seyhan Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez uyguladığı ve vatandaşların büyük beğenisini toplayan Portatif Yüzme Havuzu ayrıca hijyen denetimlerinden de tam not aldı. Günde üç kez hijyen yönünden denetlenen havuzlar İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da denetimden geçti. Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı uzmanlarının kurulduğu günden bu yana iki kez denetlediği tüm portatif havuzlar temizlik yönünden tam puan aldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Portatif Yüzme Havuzlarında yüzme eğitimi alan ve başarılı olan öğrencilere önümüzdeki günlerde düzenlenen törenle sertifikalarını verecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Portatif Yüzme Havuzlarında Hizmet Aralıksız Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement