Protokol İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Protokol İftar Sofrasında Buluştu

Protokol İftar Sofrasında Buluştu

Tavşanlı protokolü, belediye tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

14.07.2014 11:26

Tavşanlı protokolü, belediye tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Tavşanlı Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve Tavşanlı Protokolü hep birlikte iftar sofrasında oruçlarını beraber açtılar.

Kalabalık bir katılımın yaşandığı iftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, Müslüman coğrafyasında yaşanan olaylardan dolayı daha fazla birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi.

Güler, "Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlikteliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dünya üzerinde Müslüman kanının neredeyse akmadığı toprak bulunmadığı bu günleri, ayları aynı zamanda yılı yaşıyoruz. Baktığımız zaman dünyanın çok farklı noktalarında sadece ve sadece İslam topraklarında gözyaşının olduğunu görüyoruz. Bunun anlamsızlığını hala idrak etmiş değiliz. Bu konuda dünya Müslümanlarının kendi aralarında sağlaması gereken birlik ve beraberliği sağlamaması konusundaki inadını da hala anlamış değiliz. Bugün sadece Filistin topraklarında Gazze'de hadi oradaki şehit olan kardeşlerimizin acısını bir hafta on gün paylaşarak acıyı paylaşma Müslüman dünyasındaki o değerli paylaşma anlamsızlığını da hala anlamış değiliz. Bu anlamda Türkiye'nin taşıdığı bir misyon, bir görev var. Bu görev şu.Osmanlıdan mirastır biz dünya üzerindeki zulme uğrayan tüm halkların aynı zamanda umuduyuz, umuduyduk bir ara kaybettik mola verdik. İnşallah bundan sonraki dönem içerisinde de umudu olmaktan çıkıp gerçekten onların hamisi olma yolunda emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Bunun olabilmesinin tek şartı ne, bugün bu konuya baktığımız zaman mezhep çatışması adı altında insanlar inanan kesim birbirine düşürülüyor. Türkiye buna müsait mi evet müsait yetmiş iki buçuk millet var. Ama bu topraklar üzerinde aynı zamanda Rahmeti Rahmanın bir ilahi dokunuşu var, bir koruması var koruyucu anlayışı var. Ondan dolayı bu topraklar yüzyıllar boyunca bizim oldu inşallah yüzyıllar boyunca da olmaya devam edecek. İnanıyoruz ki bu Ramazan vesilesiyle toplandığımız gibi ülkemizin geleceği adına da önemli kararlarda biz bir araya geleceğiz ve Dünya Müslümanlarının umudu olmaya devam edeceğiz. Bu Anadolu topraklarında inşallah bu mazlum halklar geçmişteki o şecaatli aynı zamanda kuvvetli aynı zamanda rahmetli ve aynı zamanda Dünyanın farklı noktalarında zülüm olduğu zaman olaylara kayıtsız kalmama anlayışını bundan sonraki dönem içerisinde devam ettirecektir diyorum" ifdelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Protokol İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement