Pursaklar Belediyesi Uyuşturucu ile Mücadeleyi Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Pursaklar Belediyesi Uyuşturucu ile Mücadeleyi Sürdürüyor

Pursaklar Belediyesi Uyuşturucu ile Mücadeleyi Sürdürüyor

Pursaklar Belediyesi gençleri ve çocukları uyuşturucu ve madde bağımlılığı tehlikesinden uzak tutmak için metruk binaların yıkımı, parkların güvenlik tedbirleri ve inşaat alanlarının sıkı denetimleri gibi bir dizi önlem aldı.

17.12.2016 10:47

Pursaklar Belediyesi gençleri ve çocukları uyuşturucu ve madde bağımlılığı tehlikesinden uzak tutmak için metruk binaların yıkımı, parkların güvenlik tedbirleri ve inşaat alanlarının sıkı denetimleri gibi bir dizi önlem aldı.

Ülke çapında uyuşturucu ile mücadele kapsamında Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara başkanlığında Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğünün de aralarında bulunduğu 10 kurumdan oluşan Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulunda Pursaklar Belediyesini Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Çetin temsil ediyor.

On beş günde bir toplanan kurul, uyuşturucu ve madde bağımlılığı tehlikesine karşı alınması gereken tedbirleri görüşüp hayata geçiriyor. Pursaklar Belediyesi de bu kapsamda metruk binaların yıkımını, parkların aydınlatmasını, kamera sistemlerinin uygulamaya konulması ve tehlike arz eden kuytu olanlardaki ağaçların budanması işlemlerini yaparak önlemlerini arttırdı. İlçedeki inşaat alanlarındaki denetimlerini de sıkılaştıran Pursaklar Belediyesi, müteahhit ve inşaat sahiplerinden bekçi ve koruma tedbirlerini arttırmalarını talep etti.

"Metruk binaların yıkımını gerçekleştirdik. İnşaat denetimlerini sıkılaştırdık"

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin yürütülen çalışmalara ilişkin ilk etapta ilçedeki 19 büyük parkın aydınlatma sistemlerini yenilediklerini belirterek, "Adnan Menderes Parkı, Şehit Salim Akgül Parkı, Dolunay Parkı, Turgut Özal Parkı, Mimar Sinan Parkı, Evcil Hayvanlar Parkı, Emek Koşu Yolu gibi çok sayıda parkımızın güvenlik tedbirlerini alarak aydınlatmalarını yenileyip daha güçlü hale getirdik. Metruk binaların yıkımını gerçekleştirdik. İnşaat denetimlerini sıklaştırdık" dedi.

"En büyük görev ailelere düşüyor"

Kaçak yapılaşmanın engellemesi ve metruk yapıların yıkımına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Çetin, uyuşturucu ile mücadele konusunda sadece kurum ve kuruluşlar değil en büyük görevin ailelere düştüğünü kaydetti.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte örnek projelere imza attıklarını ifade eden Çetin, "Rutin belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra sosyal hayata destek olarak çocuklarımızın, gençlerimizin iyi yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Nezaket Okullarımız, Gençlik Akademimiz, Hanım Evlerimiz, Dede Torun Evlerimizdeki eğitim hizmetleri ve Sinema Salonumuzdaki sanatsal faaliyetlerle hemşerilerimizi sürekli bilgilendiriyoruz. Hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar Belediyesi Uyuşturucu ile Mücadeleyi Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement