Pursaklar'ın Gelişimi Göz Kamaştırıyor - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'ın Gelişimi Göz Kamaştırıyor

Özgün projeleriyle sosyal ve kültürel belediyecilikte örnek gösterilen Pursaklar, şimdi Başkent’in en gözde ilçesi oldu.

13.08.2015 10:14

Özgün projeleriyle sosyal ve kültürel belediyecilikte örnek gösterilen Pursaklar, şimdi Başkent'in en gözde ilçesi oldu.

2004 yılında halkın büyük bir teveccühü ile yüzde 60 oy alarak Pursaklar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Selçuk Çetin, hayata geçirdiği özgün projeler ve yaptığı yatırımlarla köy görünümündeki Pursaklar'a büyük değişim yaşattı. 2008 yılında ilçe olan Pursaklar'da uygulamaya koyduğu sosyal ve kültürel faaliyetlerle burayı mütebessim insanların yaşadığı Tebessüm Şehri haline getirdi. 2014 yılında ise üçüncü defa aday olarak halkın yüzde 64'lük desteğini aldı. Ankara'da en fazla oyu alan AK Partili merkez metropol ilçe belediye başkanı olarak yeni bir başarıya daha imza attı. Her geçen gün artan hizmet kalitesi ve yükselen değeriyle en fazla göç alan Pursaklar, yaşanacak şehirler arasında ilk sırada yer alıyor. Yeni imar projeleri, artan yeşil alanı, her geçen yıl çoğalan parkları, temiz havası ve sorunsuz ulaşımıyla tercih merkezi haline gelen Pursaklar, Ankara merkeze olan yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Artan hizmet kalitesiyle son yılların en fazla göç alan bölgesi olan ve resmi rakamlara göre nüfusu 130 bine ulaşan ilçede şu an yaşayan nüfus 140 bini geçti. Anadolu insanının ikamet ettiği ilçede suç oranının diğer ilçelere göre çok daha düşük olması, ulaşım sıkıntısı yaşanmaması, hava kirliliği gibi bir problemin bulunmaması, her geçen yıl eğitim kalitesinin hem fiziki hem de niteliksel olarak artması, yeni yaşam alanlarının oluşturulması yatırımcıyı Pursaklar'a çekiyor.

Belediye tarafından hayata geçirilen hizmetler arasında bulunan kültür merkezleri, düğün salonları, hizmet binaları, sinema salonu, hanım evleri, spor salonları, Nezaket Okulları, Dede Torun Evleri, ticaret merkezleri, kreşler, hamam, poliklinik, kapalı pazar alanları ilçenin en büyük ihtiyaçlarına cevap vererek halkın refah içinde yaşamasını sağladı. Şehri yeniden imar etmek, şehir kültürü oluşturmak, bunu da sosyal ve kültürel belediyecilik adı altında yapmak için kolları sıvayan Başkan Çetin ve ekibi, ilçeye 'hizmet mührünü' vurdu. Yerel hizmetlerin yanı sıra Uluslararası Polis Eğitim Merkezi (UPEM), Pursaklar'dan geçen 50 metrelik yeni yol projeleri, Devlet Hastanesi Projesi, Oto Galeri Sitesi (Otonomi), Altınova ile Akyurt arasında yapımı başlanan Türkiye'nin en büyük fuar alanı projesi, Ayyıldız Spor Kompleksi, ilçenin üniversite bölgesine yakın olması Pursaklar'a olan ilgiyi daha da arttırdı. Satılık metrekare ortalama fiyatının bin 500 TL olduğu Ankara'da değeri en çok artan ilçeler sıralamasında Pursaklar ilk sırada yer aldı. Arsaların metrekare ortalama fiyatı yüzde 12-13 oranında artış gösterdi. Konut fiyatlarında ise yüzde 30'lara varan bir artış söz konusu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'ın Gelişimi Göz Kamaştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement