Putin, Canlı Yayında Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Putin, Canlı Yayında Soruları Yanıtladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, DAEŞ'in, Rusya'ya karşı doğrudan bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

16.04.2015 17:21

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, DAEŞ'in, Rusya'ya karşı doğrudan bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Rusya'da radyo ve televizyon kanallarında canlı yayınlanan programda halkın sorularını yanıtlayan Putin, DAEŞ tehdidiyle ilgili soruyu, "DAEŞ ilk Irak'ta ortaya çıktı ve buradan yayıldı. Irak'ın demokratik olmayan bir lideri (Saddam Hüseyin) vardı, ancak o sıralar terörizm yoktu" şeklinde yanıtladı. Putin, DAEŞ'in Rusya için doğrudan bir tehdit oluşturduğunu düşünmediğini belirterek, "Ancak örgüt saflarında savaşanlar arasında Rus vatandaşlarının olması bizi çok endişelendiriyor. Bunun farkındayız. Elimizde isimler var. Gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Rus ordusunu modernize etme planları -

Putin, orduyu 2020'ye kadar modernize etme planlarının, ekonomik ve teknolojik konularla ilgili değişikliğe uğrayabileceğini, Rusya'nın askeri teknolojisinin 2020'ye kadar yenileceğini kaydetti.

Rusya'nın 2020'ye kadar hayata geçirmeyi planladığı yeniden silahlanma programına sahip olduğunu, ekonomik sorunlar ve üretim sürecinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle bu sürenin biraz uzayabileceğini belirten Vladimir Putin, "Ancak koyduğumuz hedefi gerçekleştireceğiz. 2020 yılına kadar askeri teknolojimizin yüzde 70'ini yenilemiş olacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, Rusya'nın müttefikleri olup olmadığı yönündeki bir soruya da Rus İmparatoru 3. Aleksandır'ın "Rusya'nın sadece iki müttefiki vardır. Ordusu ve Donanması" sözüyle yanıt verdi.

Putin, kimseye karşı savaşmayacaklarını, ancak kimsenin Rusya'ya karşı savaş açmak istememesi için savunmalarını güçlendireceklerini söyledi.

Rusya'nın Fransa'dan sipariş ettiği savaş gemisi -

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa ile yapılan savaş gemisi anlaşması konusuna da değindi.

Rusya'nın, Fransa'ya Mistral savaş gemisi için yaptığı ön ödemenin, gemi teslim edilmeyecekse iade edilmesini beklediğini belirten Putin, ülkesinin para cezası veya ekstra masrafların karşılanması talebinde bulunmayacağını bildirdi.

Vladimir Putin, Fransa'nın savaş gemisini teslim etmemesinin, Rus donanmasının gücünü olumsuz yönde etkilemeyeceğini, Rusya'nın, gemi siparişini, Fransa ile ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla verdiğini sözlerine ekledi.

Fransa, Mistral savaş gemisinin Rusya'ya teslimatını, Ukrayna krizinin Batı ile Rusya arasında yol açtığı gerilim üzerine askıya almıştı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin, Canlı Yayında Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement