Putin, Esad'a Savaş Uçağı Gönderdi - Son Dakika
Dünya

Putin, Esad'a Savaş Uçağı Gönderdi

Putin'in, Suriye'de Esad'ın yer almadığı bir çözüme ikna olmaya başladığı konuşulurken, Suriye'ye 6 MİG-31 tipi savaş uçağını teslim ettiği ortaya çıktı.

16.08.2015 09:13  Güncelleme: 09:22

Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik, Suriye'ye 6 adet MİG-31 tipi savaş uçağının teslim edildiğini bildirdi. Sputnik'in haberine göre uçaklar Suriye'nin başkenti Şam'daki Mezze askeri havaalanına indi.

200 KM'LİK HAVA SAHASINI KONTROL ALTINDA TUTABİLİYOR

Yüksek irtifa önleme uçağı olarak bilinen MİG-31'ler sahip oldukları gelişkin radarlarla 200 kilometrelik bir hava sahasını kontrol altında tutabiliyor.

DÜNYANIN EN HIZLI SAVAŞ UÇAKLARI ARASINDA

Ana görevi yüksek irtifada keşif ve saldırı önleme olan MİG-31'ler dünyanın en hızlı savaş uçakları arasında yer alıyor.

İSRAİL'İN BASKISIYLA RAFA KALDIRMIŞTI

Rusya, 2007 yılında Suriye'ye 8 adet MİG-31 satmayı kabul etmiş ancak daha sonra İsrail'in baskısıyla anlaşma rafa kaldırılmıştı.

İKNA OLMAYA BAŞLADIĞI KONUŞULUYORDU

Bir süredir, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yer almadığı bir çözüme ikna olmaya başladığı iddia ediliyordu.

Putin, Esad\'a Savaş Uçağı Gönderdi

Son Dakika Dünya Putin, Esad'a Savaş Uçağı Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Anadolu: Suriye nin hala bir Sürü dost ülkesi var. Yarın bizde kargaşa olsa hiç bir dostumuz kalmadı. En son ABD ve Almanya da Patriotları geri Aldığına göre durum hiç iyi değil. 43 6 Yanıtla
  • Yavuz Sultan Selim: Kim Turkiyeye karsi ise Allah onu isini bitirsin. 25 11 Yanıtla
  • maske: Esad yeri sallanıyor 4 24 Yanıtla
  • Muratpasa: Rusyada buyuk bir kriz var. Ne yapsin satacak tabi...seni mi dusincek adam 15 9 Yanıtla
  • Selim: Çobanbey moskofdan dost olmaz demiş, sanki dünyanın geri kalani hep dost bize! Her zaman olduğu gibi günümüzde de çıkarlar ön planda. Daha kendi ülkemizde kendi insanlarımızla barış ve dostluk içinde yaşamıyoruz ki nerde kaldı başka ülkelerle dost olacağız. 20 2 Yanıtla
  • Ccc: Var ol Putin sende olmasan Esadım ın hali fanaydı 18 3 Yanıtla
  • Governance: bakk bakkk burda hala CCCP- ler var yani ruslarin tarafcilari 4 11 Yanıtla
  • insan: Esed bitirilemez akp bundada yanildi...ne yapmaya calisiyorsa sonuc husran..heryeri karistirdi olenlerin ahlari aimdi turkiyeyi karistirdi..disarda bakilinca turkiye suriyeden daha iyi gozukmuyor..teror operasyon derken kimsenin can guvenligi kalmadi. 13 0 Yanıtla
  • alicengiz: Tayibe karşı önlem suriye ye girecek türk jetleri vurulacak 11 2 Yanıtla
    mehmet: sende kına yakarsın 1 7
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement