Pyd Lideri Salih Müslim: "Kobani Halen Kürtlerin Kontrolünde. - Son Dakika
Güncel

Pyd Lideri Salih Müslim: "Kobani Halen Kürtlerin Kontrolünde.

Esma Çakır - Roma / DHA - TERÖR örgütü PKK ile bağlantılı olan Suriye'deki Kürt siyasi hareketi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Lideri Salih Müslim, DAEŞ (IŞİD) terör örgütü militanlarının Kobani'ye saldırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

25.06.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esma Çakır - Roma/ DHA - TERÖR örgütü PKK ile bağlantılı olan Suriye'deki Kürt siyasi hareketi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Lideri Salih Müslim, DAEŞ (IŞİD) terör örgütü militanlarının Kobani'ye saldırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doğan Haber Ajansı, destek aramak için İtalya'da temaslarda bulunan Rojava heyetinin lideri Salih Müslim'e telefonla ulaştı. Müslim, DAEŞ militanlarının sabaha karşı Kobani'ye yaptığı bombalı intihar saldırılarına ilişkin, "60 kadar kişi, Özgür Suriye Ordusu'nun giysilerini giyerek buraya sızmışlar. Şehrin 2-3 ayrı yerine yerleşmişler. Sivilleri hedef almışlar. Çatışmalar halen devam ediyor. Şimdi bir yere sıkıştırılmışlar. Onlardan şimdiye kadar 15 kişi öldürülmüş. Bu sayı daha da artmış olabilir. Bazıları sağ yakalanmış, bazıları ise Türkiye tarafına kaçmışlar" yönündeki bilgileri paylaştı.

"KOBANİ HALEN KÜRTLERİN KONTROLÜNDE"

Müslim, çatışmalar sırasında Kobanili 12 sivilin öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu, bu kentin 30 kilometre yakınındaki bir köyde ise 23 kişinin daha DAEŞ militanlarınca öldürüldüğünü, bunlar arasında çocukların da bulunduğunu aktararak, "Her şey gösteriyor ki Türkiye'den sızmalar olmuş" dedi. MÜSLİM: "TÜRKİYE YALAN SÖYLÜYOR"

Türkiye'nin bunu kesin bir dille yalanladığı hatırlatılan Müslim, "Türkiye her şeyi yalanlıyor, ama kendisi yalan söylüyor. Bölgedeki kendi kaynaklarımız, Türkiye'den geçildiğini söylüyor. Bazıları Türkiye'ye geçerek Türk askerine teslim olmuş. Bizim kaynaklarımız böyle söylüyor" diye açıklamalarını sürdürdü.

Müslim, Kobani'nin halen Kürtlerin kontrolü altında olduğunu söyleyerek, "Ama bir noktada halen çatışma devam ediyor" diye ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pyd Lideri Salih Müslim: 'Kobani Halen Kürtlerin Kontrolünde. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement