Bulgaristan'da Ramazan Bayramı - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Ramazan Bayramı

Bulgaristan'da Müslümanlar Ramazan Bayramına coşku ile girerken, başkent Sofya'daki Banyabaşı Camisi doldu taştı.

28.07.2014 15:35  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da Müslümanlar Ramazan Bayramına coşku ile girerken, başkent Sofya'daki Banyabaşı Camisi doldu taştı.

Bayram namazını kıldıran Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Müstafa Aliş Haci, namaz öncesi hutbe vererek dünyadaki tüm Müslümanlara huzur, barış ve refah diledi.

700 kişi kapasiteli camiye bayram namazına gelenlerin bir bölümü, yer olmayınca namazı sokakta kıldı.

Nalmaz öncesi Türkiye'nin Sofya'daki Din Ateşesi Ulvi Ata, ramazandaki orucun değeri ve Müslümanların arasındaki kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma  anlayışı konulu bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Müsteşar Mustafa Yurdakul ve diğer diplomatların kıldığı bayram namazının ardından cami önünde bayramlaşan cemaate, fitre-zekat dağıtıldı.

Büyükelçi Gökçe,  AA'ya açıklamasında, bayramın sadece Müslümanların değil,  gayrimüslimler dahil olmak üzere tüm insanların bir araya geldiği refah ve huzur için dua ettiği bir gün olduğunu söyledi.

Sofya Müftüsü Mustafa İzbiştali de AA'ya yaptığı açıklamada, dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanların böylesi güzel bir günde birlik ve beraberlik içinde oldukların ifade etti.

İzbiştali, namaz sonrası başkentteki Müslümanların yoğun olarak yaşadığı semtleri tek tek dolaşarak yoksul ailelere çeşitli temizlik ve gıda malzemelerinden oluşan yardım paketleri dağıttı. İslami cemaatin bağışları ile toplanan yaklaşık bin avro değerindeki yardım malzemeleri arasında çocukları sevindirecek çikolata ve tatlılar yer aldı.

-Başmüftülükte bayramlaşma-

Bayram namazı ardından Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, bayramlaşma törenine ev sahipliğin yaptı.

Başta Büyükelçi Gökçe olmak üzere, Müslüman ülkelerinden birçok diplomatının katlıdğı bayramlaşmada konuşan Başmüftü Haci,  "Allah, Ramazan Bayramını acı içinde geçiren Filistin, Irak, Suriye ve diğer halklara yardım etsin" dedi.

Başmüftü Haci, AA'ya yaptığı açıklamada, dünyada tüm Müslümanların mutlu olarak geçirmek istediği Ramazan Bayramında, birçok insanın savaş bölgelerinde ızdırap ve sıkıntı içinde olmalarından dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

Ramazanın herkese huzur ve mutluluk getirmesi gerektiğine yürekten inandığını söyleyen Hacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dini, sosyal durumu, etnik kökeni ne olursa olsun, ramazan boyu, dost, kardeş, akraba ve arkadaşlarımızla birlikte olduk, bu mutluluğu birlikte yaşadık. Umarım bu bayramda tüm dünya için daha mutlu günler gelecek ve onu tüm kardeşlerimizle birlikte paylaşabileceğiz."

Bulgaristan'ın 25 yılık demokratik tarihinde Bulgaristan Müslümanların Başmüftülüğü, ilk kez ramazan dolayısıyla kapılarını bayramlaşmak üzere halka açmış oldu. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Ramazan Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement