Ramazan Sokağı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Sokağı Açıldı

Eski ramazan geleneklerinin yaşatıldığı Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan Sokağı, Mimarsinan Parkı'nda açıldı.

06.06.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski ramazan geleneklerinin yaşatıldığı Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan Sokağı, Mimarsinan Parkı'nda açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan Sokağı ilk gününde büyük ilgiyle karşılaştı.

Sokağın açılış törenine, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Müftüsü Şahin Güven, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bu yıl Ramazan Sokağı'ndaki aktiviteleri daha da artırdıklarını ve daha geniş bir alanda sokağın oluşturulduğunu belirtti.

Kayseri'de yaşayan herkesin bu sokağı görmesi gerektiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Her akşam kültürel ve manevi yönden insanlarımıza bir şeyler verelim istiyoruz. Teravih namazına kadar çocuklar için her gün birbirinden farklı eğitici programlar düzenledik. Yine çocuklar için oyun parkları hazırlandı. Güvenlikli alan içinde çocuklar eğlenirken anne babalar Ramazan Sokağı'nı gezebilecek. Teravih namazı sonrası ise ana program başlayacak. 30 gün dolu dolu programlar yapılacak. Gecenin sonunda da hediye çekilişleri gerçekleştirilecek."

AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız ise bu etkinlikleri kaynaşma, uzlaşma ve dayanışmaya vesile olarak gördüklerini dile getirdi.

Ramazan Sokağı'nın açılışı, konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven'in dualarıyla yapıldı.

Açılış sonrası Başkan Çelik, davetlilere Ramazan Sokağı'nı gezdirdi. Çelik, vatandaşlara Helvacı Dede'nin helvasını ve Somuncu Baba'nın somununu dağıttı.

Ramazan Sokağı'nın dikkat çeken bir başka etkinliği de Osmanlı Çadırı'nda içilen kahve ve isteyenlere Osmanlı sultanı olma imkanı sunması oldu.

Ramazan Sokağı'nda hatıra fotoğraf çektirmek isteyenler için kostüm hazırlandı ve stüdyo oluşturuldu.

Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Tamer de kaftan ve kavuk giyerek Ramazan Sokağı hatırası çektirdi. Yıldız ve Tamer'in fotoğrafları kısa süre içinde kendilerine verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan Sokağı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement