Ramazana 8 Gün Kaldı Ama Pide Fiyatı Hâlâ Belli Değil - Son Dakika
Ekonomi

Ramazana 8 Gün Kaldı Ama Pide Fiyatı Hâlâ Belli Değil

Ramazana 8 Gün Kaldı Ama Pide Fiyatı Hâlâ Belli Değil

Geçen yıl 1,5 lira olan ramazan pidesinin fiyatı henüz belirsiz. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı, 300 gr. olacak pidenin fiyatının dana sonra belirleneceğini söyledi.

10.06.2015 12:37  Güncelleme: 13:10

İstanbul ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde geçen yıl 1,5 lira olan ramazan pidesinin fiyatı henüz belirlenmedi. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı 18 Haziran'dan itibaren satışına başlanacak ramazan pidesinin 300 gr olacağını fiyatının ise önümüzdeki günlerde belirleneceğini söyledi.

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı ekmek ve ramazan pidesi konusunda vatandaşlara alışverişini fırınlardan yapma çağrısında bulundu.

AHIRDA ÜRETİM SOKAKTA SATIŞ

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, Manisa'da geçtiğimiz günlerde ahırda üretilen ekmeklerin ele geçtiğini hatırlatarak, İzmir'de her gün 300 bin kaçak ekmeğin sokaklarda, kaldırımlarda, pazar yerlerinde, cami önlerinde satıldığını belirtti.

FIRINDAN ALINMALI

Sırtı, "Bu ekmeğin 60 bini Manisa Yunus Emre İlçesindeki bir ahırda üretilip İzmir'e getiriliyordu. Bu yakalanınca kente kaçak giren ekmek sayısı böylelikle 240 bine düştü. Sağlıksız ortamda kalitesiz malzeme ile ekmek üretimine önüne geçmek için denetimler sıklıkla yapılmalı. Ekmeğin sokaklarda satışı yasak. Mutlaka ekmek fırınından alınmalı." dedi.

MERDİVEN ALTI ÜRETİM

İzmir'de günlük 3 milyon ekmek tüketimi bulunduğunu hatırlatan Sırtı, "Unlu mamul satılan iş yerlerinin ekmek üretim ya da başka yollardan temin ederek ekmek satışı yapması kanunen yasaktır. Ekmek fırıncı esnafının işidir. Özellikle Buca tarafında bu sıkıntılar yaşanıyor. Buca ilçesinde 28 ekmek fırınına karşı 65 unlu mamul satışı yapan iş yeri var. Yasaya göre unlu mamullerin ekmek satışı yapmamasına rağmen işyerleri mühürleri sökerek ekmek satışlarını sürdürüyor. Satışa devam edenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ramazana 8 Gün Kaldı Ama Pide Fiyatı Hâlâ Belli Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • lastonee: kesin 3 tl olur fakirler gene kuru ekmeye talip allah yardımcilari olsun 0 35 Yanıtla
  • UTANMADAN NUMARA YAPIYOR COGU ORUC TUTMUS GIBI: TURKIYEDE SOYLE BIR BAKIN ORUC TUTAN YOK BIRDE CADIRLARA KOSUYORLAR ORUC ACMA DIYE UTANMADAN ORUC TUTANLAR HEPSI EVINDE ORTALIK SAHTEKAR DOLU 6 1 Yanıtla
  • Tesla: Ekonomi süper olduğu için 3 liradan aşşağı olmaz :) 6 0 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Tayip ekonomi dibe vurdu insanhakları yok pideyi dolara ayarla 4 2 Yanıtla
  • BAZLAMA: Somun kaç liraysa pidede o fiyat olmalı.Sonuçta aynı hamurdan yapılıyor.Yumurtalı pide biraz pahalı olabilir.Şekline göre fiyat değişmez.300 gr ekmek o bölgede kaç paraysa 300 gr pide de aynı paradır. 3 0 Yanıtla
  • M.mirza: Evde yapın valla daha güzel oluyor çı xoşe. 3 0 Yanıtla
  • BU GÜN ÇARŞAMBA: NAPCAN PİDE FİATINI AKŞAM İFTARMI YAPCAN YOKSA BİR FİTNEDE PİDE FİATLARINAMI SOKCAN 1 2 Yanıtla
  • M. ADIGUZEL: Ramazan a 8 gün mü kalmis???? Bilmiyordum 0 3 Yanıtla

Advertisement