Raylı Sistem İçin 20 Mahallede Sandık Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Raylı Sistem İçin 20 Mahallede Sandık Kuruluyor

Raylı Sistem İçin 20 Mahallede Sandık Kuruluyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 200 milyon liralık dev yatırımı halka soracak.

20.08.2014 15:29  Güncelleme: 15:31

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 200 milyon liralık dev yatırımı halka soracak.

Antalya'nın en büyük yatırımlardan bir tanesi olan EXPO Meydan raylı sistem hattı için sandık kurulacak. Raylı sistem hattının geçiş güzergahında sınırı bulunan 20 mahallede yaşayan vatandaşlar sandığa giderek raylı sistemi oylayacak. Bu mahallelerde yaşayan Antalyalılara, "Raylı sistem hattını istiyor musunuz?" sorusu sorulacak. Raylı sistem projesi, vatandaşlardan onay alması durumunda büyük bir hızla başlayacak ve 2016 EXPO açılışına yetişecek. Eğer Antalyalılar raylı sistem hattını istemezse dev proje iptal edilecek.

SEÇMEN LİSTELERİNDE İSİMLERİ OLANLAR OY KULLANACAK

Kanunların belediyelere verdiği kamuoyu yoklaması yapma yetkisi çerçevesinde yapılacak olan oylama için, seçim kurulundan mühürlü sandıklar ve oy kullanma kabinlerin temin edildiği, ayrıca, seçimlerde oy kullanacak kişilerin belirlenmesi için seçim kurulundan mahallelerin seçmen listeleri alındığı bildirildi. Her bir mahalle için muhtar, aza ve belediye görevlisinden oluşan sandık kurullarının oluşturulduğu ifade edilirken, bu kurulların oy kullanma ve sayım işlemlerinin sorunsuz geçmesi için çalışacağı kaydedildi.

Seçim kurulundan alınan seçmen listelerinde isimleri bulunan Antalyalılar, 31 Ağustos Pazar günü sabah saat 09.00'dan itibaren muhtarlıklara gelerek oylarını kullanacak. Oy kullanma işlemi, saat 17.00'a kadar devam edecek. Mühürlü sandıklar sandık kurulları tarafından açılacak ve aynı gün içinde sayımlar yapılacak.

RAYLI SİSTEM İÇİN SANDIK KURULACAK

Başkan Menderes Türel, "Raylı sistem, kentsel dönüşüm projeleri gibi önemli projeleri halkımıza sorucağız, halkımızla paylaşacağız. Başbakanımız talimat verdi, derhal raylı sistemini Antalya'ya kazandırmak için çalışmalara başladık. Ama ben bu konuda halkımızın kanaatini de almak istiyorum. Bununla ilgili raylı sistem güzergahı üzerindeki mahallelerimizdeki muhtarlıklarımıza birer sandık koyacağız, seçmen listelerini ve sandıkları muhtarlarımıza emanet edeceğiz, vatandaşlarımıza 'Raylı sistemi istiyor musun, istemiyor musun?' diye soracağız. Vatandaşlarımız isterlerse başımızın tacı, istemiyorlarsa da zorla dayatmanın bir alemi yok" dedi.

Oy kullanacak mahalleler; "Muratpaşa Belediyesi; Kızıltoprak, Meydankavağı, Mehmetçik, Tarım, Topçular, Yeşiloca, Yenigöl, Yeşilköy.

Kepez Belediyesi; Göksu, Altınova Sinan.

Aksu Belediyesi; Cihadiye1, Güzelyurt, Soğucaksu, Konak, Hacıaliler, Macun, Barbaros, Çalkaya, Solak, Pınarlı" olarak açıklandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Raylı Sistem İçin 20 Mahallede Sandık Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement