Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner Açıklaması

Re’sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, darbe ve darbe sonrası dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yargı kararı olmadan kararnamelerle ilişiği kesilen askerlerin mağduriyetlerini gündeme getirdi.

28.09.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, darbe ve darbe sonrası dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yargı kararı olmadan kararnamelerle ilişiği kesilen askerlerin mağduriyetlerini gündeme getirdi.

Kahramaner, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yargı kararı olmadan görüş, inanç ve sağlık gerekçeleri ile ilişiği kesilen subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve askeri öğrencilerin büyük haksızlıklara maruz kalarak mağdur edildiklerini söyledi.

"Aldığımız bilgiler doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığı'nca hazırlanan, askerlerle alakalı birçok düzenlemeyi içinde barındıran adeta bir nevi 'Asker Torba Yasası' olarak da adlandırılan bir tasarının ekim ayı içinde Meclise gönderilmesi planlanmaktadır" diyen Kahramaner, "Söz konusu tasarıda TSK'dan kararnamelerle ilişiği kesilen askerlerin de yer alması kaçınılmaz olmuştur. Çünkü bugüne kadar yapılan birçok düzenlemeyle adeta sicil affına uğrayan veya mağduriyetleri giderilmeyen memur kalmamıştır. En son Meclise sunulan bir teklifle hakimler ve savcılar için sicil affı çıkarılacağı da bilinmektedir" ifadelerini kullandı.

"İNSANCA YAŞAM HER BİREY GİBİ BİZİM DE HAKKIMIZ"

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e seslenen Kahramaner, şöyle devam etti:

"Bir yandan darbelerle hesaplaşma ve yüzleşme yapılırken, öte yandan 22 Mart 2011 tarihinde çıkarılan 6191 sayılı yasanın geçici 32'nci maddesiyle darbe mağduru bir kısım askere iade-i itibar verip, geride daha çok sayıda askerin bırakılması ise ayrı bir utanç vesikasıdır. Mağdurlar arasında açıkça bir ayrım yapılmış, bu uygulamayla hem Anayasa'nın 'eşitlik ilkesi' hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ayırımcılığı yasaklayan hükümleri çiğnenmiştir. Yıllardır kangren olmuş bu mağduriyetlerin giderilmesi, sosyal ve psikolojik sarsıntılara maruz kalmış, aileleri parçalanmış, ülkesi için canı pahasına hizmet etmiş bu askerlerimize bir nebze de olsa onurlu ve insanca bir yaşam sunmaya vesile olacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanımız Necdet Özel'den açık talebimizdir. Olağanüstü dönemlerin olağanüstü koşullarında devlet eliyle mağdur edilen askerler olarak, bizlere ve ailelerimize yaşatılan bu acıların dindirilmesini ve iade-i itibarımızın bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. İnsanca yaşam her birey gibi bizim de hakkımız. İnanıyoruz ki; vicdan sahibi hiç kimse bu çağrımıza ve taleplerimize duyarsız kalmayacaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement