Rekabet "Ege Rallisi" ile Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Rekabet "Ege Rallisi" ile Başlıyor

Ege Rallisi ile yarın start alacak Türkiye Ralli Şampiyonası'nın geçen sene kazanan Murat Bostancı, "Takım olarak bu seneye de iyi hazırlandık" dedi.

10.04.2015 11:12

ALİ KORKMAZ - Ege Rallisi ile yarın start alacak Türkiye Ralli Şampiyonası'nın geçen sene kazanan Murat Bostancı, "Takım olarak bu seneye de iyi hazırlandık" dedi.

Bu sezon 25. kez düzenlenecek Ege Rallisi, yarın Forum Bornova'dan verilecek startla başlayacak. 125 kilometresi özel olmak üzere 545 kilometre asfalt parkurda düzenlenecek rallide startın ardından Beyler ve Gödence özel etapları koşulacak. Akşam İzmir Park Yarış Pisti'nde özel seyirci etabında mücadele edecek katılımcılar pazar günkü mücadelelerle yarışmayı tamamlayacak.

-Son şampiyon iddialı

Geçen seneyi birinci sırada tamamlayan Castrol Ford takımından Murat Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene Türkiye Şampiyonu olarak güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Bu sene Ege Rallisi ile sezona başlayacaklarını kaydeden Bostancı, şöyle konuştu:

"Takım olarak bu seneye de iyi hazırlandık. Geçen sene ilk şampiyonluğu kazandıktan sonra yurt dışında bir şeyler yapmak istiyoruz. Avrupa Kupası'nı takip etmek istiyoruz. Henüz netleştirmedik ama Avrupa Kupası'ın takip etmek ve kazanmak istiyoruz. Ancak Türkiye Şampiyonası da çok önemli, takım olarak kazanmak istiyoruz. Bu sene de güzel bir rekabet olacağını düşünüyorum"

Bostancı, son dönemde Türkiye'nin motor sporlarında sportif açıdan çok iyi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok iyi pilotlarımız var, yurt dışına çıktığımızda potansiyelimiz olduğunu daha net görebiliyoruz. Ancak organizasyon ve basın ilgisi açısından da gerideyiz. Basın mensuplarına bu spora biraz daha ilgi görmelerini talep edeceğiz. Otomobil sporları izlemesi ve yapması keyifli bir spor. Türk insanı otomobili seviyor, otomotiv endüstrisi de gelişmiş durumda. Bu nedenle otomobil sporlarının  ilgi çekmemesi için bir neden yok.

-Yağız Avcı'nın hedefi şampiyonluk

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nı ikinci sırada tamamlayan Neo Motorspor'dan Yağız Avcı ise Ege Rallisi'nin aşina oldukları bir yarış olduğunu, parkurun geçen sene ile aynı olduğunu kaydetti.

Avcı, hem takımlarının hem de otomobillerinin değiştiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İster istemez bir alışma süreci olacak, rakiplerimiz kuvvetli, zor bir sezon olacak. Elimizden geleni yapacağız. Amacımız herkes gibi şampiyonluk. Eğer bu sezonu birinci tamamlarsak, 5. şampiyonluğumuzu alacağız, bu da önemli bir hedef. Öncelikli olarak Ege Rallisi'ni başarıyla tamamlayıp, otomobilimizi de tanıdıktan sonra üzerine koyarak devam edeceğiz."

Otomobil sporlarının uzun zamandır istenilen düzeyde olmadığını belirterek, "Diğer sporlarla karşılaştırma yapıldığında otomobil sporlarının önceden daha popüler bir spor olduğunu görüyoruz. Zamanla değer kaybetmeye başladı ama en kısa zamanda yükselişe geçmemiz lazım" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rekabet 'Ege Rallisi' ile Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement