Rektör Güden; "İyte Gelecek Yılarda Daha da Gelişecek" - Son Dakika
Yerel

Rektör Güden; "İyte Gelecek Yılarda Daha da Gelişecek"

Rektör Güden; "İyte Gelecek Yılarda Daha da Gelişecek"

Tanıtım etkinlikleri kapsamında İzmir'deki başarılı Fen ve Anadolu liselerini ziyaret eden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Güden, bir araya geldiği öğrencilere İYTE'nin mevcut olanakları ve geleceğe yönelik...

21.11.2013 11:39

Tanıtım etkinlikleri kapsamında İzmir'deki başarılı Fen ve Anadolu liselerini ziyaret eden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, bir araya geldiği öğrencilere İYTE'nin mevcut olanakları ve geleceğe yönelik projelerini anlattı.

Ziyaret programı kapsamında, 18 Kasım - 17 Aralık 2013 tarihleri arasında 22 Fen ve Anadolu lisesinde öğrencilere hitap edecek olan Rektör Güden, bugüne kadar Karşıyaka Analodu Lisesi, Bornova Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi, İzmir Fen Lisesi, Balçova Anadolu Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi'nde İYTE'yi anlattı.

2 bin 600 lisans, bin 250 de yüksek lisans ve doktora öğrencisi olan İYTE'nin, 200'e yakın öğretim üyesiyle çeşitli başarı indekslerinde üst sıralarda olduğunu kaydeden Rektör Güden: "Önümüzdeki yıllarda hem öğrenci sayısında hem de öğretim üyesi sayısında gerçekleşecek artışla en iyi üniversiteler sıralamasında zirveyi zorlayacağız." dedi.

İYTE'nin; Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Girişimcilik ve Yenilik Endeksi 2013 sıralamasında 6. olduğunu hatırlatan Güden, Ege Bölgesi'nde de "En Girişimci Üniversite" olduğunu kaydetti. Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projelerinden yararlanma oranında da ilk sıralarda bulanan İYTE'nin, öğrenci sayısı 30-40 bin, öğretim üyesi sayısı bin civarında olan Türkiye'nin birçok köklü üniversitesini geride bıraktığına vurgu yapan Prof. Dr. Güden, uluslararası öğrenci değişim programlarında, öğrenci sayısına oranla, en fazla yurtdışına öğrenci gönderen üniversite olduklarını belirtti.

Ege Bölgesi'nin ilk teknoparkı olan TEKNOPARK İZMİR'in İYTE kampüsünde yer almasının, öğrencilerin kariyer hedefleri açısından büyük imkanlar sunduğunu anlatan Prof. Dr. Mustafa Güden konuşmalarında şunları dile getirdi:

İNOVASYON MERKEZİ

İnşaatı büyük bir hızla süren İnovasyon Merkezi'nde projesi olan her öğrenciye destek ve mentorluk hizmeti verilecek. İnovasyon Merkezi'nde oluşturulacak Kuluçka Merkezi'nde, projesini hayata geçirmek isteyen öğrencilere hem ekipman hem de maddi destek sağlanacak.

YURTLAR

İYTE Kampüsünde halihazırda yer alan bin kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlara ek olarak 600 kişilik daha yurt yapılacak. İYTE olarak biz de yine 600 kişilik özel yurtlar yaparak, Enstitümüze İzmir merkezinden gelen öğrencileri de kampüste barındıracağız. Böylece kampüsün merkeze olan uzaklığını dezavantaj olmaktan çıkaracağız. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Güden; 'İyte Gelecek Yılarda Daha da Gelişecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement