Rektör Prof. Dr. Remzi Gören: Dpü, Artık En Çok Tercih Edilen Bir Üniversite Olmuştur - Son Dakika
Yerel

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören: Dpü, Artık En Çok Tercih Edilen Bir Üniversite Olmuştur

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören: Dpü, Artık En Çok Tercih Edilen Bir Üniversite Olmuştur

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, öğrenci sayısının 50 bini geçtiğini kaydetti.

06.08.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, öğrenci sayısının 50 bini geçtiğini kaydetti.

İhlas Haber Ajansı Temsilcisi Hüseyin Efe'ye açıklamalarda bulunan Rektör Gören, DPÜ'de yabancı öğrenci sayısının ise bini geçtiğini ifade etti.

Gören, "2014-2015 Bahar Dönemi sonunda 1 Temmuz 2015 tarihine kadar mezun olmuş öğrenci sayısı 2 bin 992' dir. 1 Temmuz 2015 - 1 Eylül 2015 tarihleri arasında mezun olması öngörülen ön lisans öğrenci sayısı 5 bin 574, lisans öğrenci sayısı 3 bin 119 olmak üzere toplam 8 bin 693' tür. 14 bin 323 kontenjanın tamamının tercih edilmesi durumunda 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için öğrenci sayımızın 52 bin dolayında olması beklenmektedir" dedi.

Gören DPÜ'de 'Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'na (DPÜYÖS) 47 ülkeden 967 öğrencinin girdiği bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, Dumlupınar Üniversitesi'ni dünyada tanınan bir üniversite yapmak için sürdürdükleri faaliyetlerin meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, Dumlupınar Üniversitesi'nde eğitim-öğretim görmek isteyen dünyanın 47 ülkesinden 967 öğrenci adayının Kütahya, Bakü (Azerbaycan) ve Bişkek (Kırgızistan) olmak üzere 3 ülkede sınavlarını yaptıklarını ve yapılan sınava katılımda geçtiğimiz yıla göre yüzde 150'lik oranda bir artış olduğunu ifade etti. Gören, ayrıca birçok yabancı ülkeden de bu sınavların kendi ülkelerinde yapılması tekliflerini aldıklarını belirtti.

Üniversitede yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim-öğretim görmesinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, "Üniversitemizde eğitim alacak yabancı uyruklu örgenciler üniversitemizde eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda üniversitemizin, Kütahya ve ülkemizin ülkelerinde ve gittikleri yerlerde tanıtımını yapacak birer kültür, turizm ve ticaret elçileri olacaktır. Ülkemiz ile ülkeleri arasında köprü görevleri göreceklerdir" diye konuştu.

DPÜ'de yeni eğitim-öğretim yılında bin 154 Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı ayrıldığını bildiren Remzi Gören, 13 Temmuz-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yerleştirilenlerin kesin kayıtlarının yapılacağını, 11-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında ek yerleştirme tercih başvurularının alınacağını ve 24 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihleri arasında da ek yerleştirilen adayların kesin kayıtlarının yapılacağını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, Dumlupınar Üniversitesi'nin en çok kontenjanı olan, en çok tercih edilen her türlü imkana sahip gelişmiş bir üniversite olduğunu dile getirerek, "Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü olarak, üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimize eğitim odaklı bir üniversite olarak en iyi hizmeti vermek, onları geleceğe en iyi biçimde hazırlamak, anne babaların bizlere emanet edecekleri evlatlarını evladımız bilerek ailesine, ülkemize ve milletimize faydalı birer birey olarak yetiştirmek temel hedeflerimizden biridir. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize, ev sahibi hoşgörüsüne sahip hemşehrilerimin de, öğrenci evlatlarımızın eğitimleri boyunca en güzel şekilde misafirperverliklerini göstereceklerdir" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Prof. Dr. Remzi Gören: Dpü, Artık En Çok Tercih Edilen Bir Üniversite Olmuştur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement