Reyhanlı Saldırısında 'Belge Sızdırdı' Diye Yargılanan Er Utku Kalı Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı Saldırısında 'Belge Sızdırdı' Diye Yargılanan Er Utku Kalı Beraat Etti

Reyhanlı Saldırısında \'Belge Sızdırdı\' Diye Yargılanan Er Utku Kalı Beraat Etti

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili istihbarat belgelerini sızdırmakla suçlanan Jandarma Er Utku Kalı beraat etti.

04.02.2016 12:25  Güncelleme: 13:06

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili istihbarat belgelerini sızdırmakla suçlanan Jandarma Er Utku Kalı, Amasya' da Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın duruşmasında beraat etti.

ER KALU'DAN İLK AÇIKLAMA

Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada beraatine karar verilen Kalu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sonunda! 2.5 sene bi fiil işsiz kaldım. İş görüşmelerine gittim, işe alınmadım. 6 ay çalıştım, davayı öğrenince işime son verdiler. Şimdi hanginiz yüzüme bakabileceksiniz? Kim özür dileyecek? Kim pardon diyecek?" Şu an mutluyum, ama bir o kadar da kırgın ve öfkeliyim. İş verenlere, beni sadece SİYASET'e alet edenlere, kullananlara" dedi.


NE OLMUŞTU

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te iki ayrı bombalı saldırı sonucu 52 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce insan yaralanmıştı.

Reyhanlı katliamından 10 gün sonra hacker grubu RedHack, saldırılardan devletin haberdar olduğunu gösteren jandarma istihbarat belgelerini yayınlamıştı.

O dönem jandarma er olan Kalı, söz konusu belgeleri RedHack'e sızdırdığı gerekçesiyle tutuklanmış, 11 Kasım 2013 tarihinde ise serbest bırakılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı Saldırısında 'Belge Sızdırdı' Diye Yargılanan Er Utku Kalı Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • abdi: en düşük rütbe kimse onu suçlarlar zaten 4 2 Yanıtla
  • 1500 leş: yaw he he... sende sütten çıkmış ak kaşıksın ya... 4 1 Yanıtla

Advertisement