Reyhanlı Rusya Uçakları Sarmada'ya Hava Saldırısı Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı Rusya Uçakları Sarmada'ya Hava Saldırısı Düzenledi

Reyhanlı Rusya Uçakları Sarmada\'ya Hava Saldırısı Düzenledi

Rusya uçakları Sarmada'ya hava saldırısı düzenledi Rusya'ya ait savaş uçakları Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Suriye'nin İdlib'e bağlı Sarmada Kasabası'na hava saldırısı düzenledi.

22.01.2016 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya uçakları Sarmada'ya hava saldırısı düzenledi

Rusya'ya ait savaş uçakları Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Suriye'nin İdlib'e bağlı Sarmada Kasabası'na hava saldırısı düzenledi. Suriyeli yerel kaynaklar çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirirken, yaralılardan 10'u Hatay'a getirildi.

Saat 14.30 sıralarında Rus uçakları muhaliflerin kontrolünde olan Sarmada Kasabası'ndaki hastane, yerleşim yerleri ve kasabayla Bab-Al hava Sınır Kapısı'nı bağlayan karayoluna 7 füze attı. Hava saldırısı sonrasında yıkılan binaların altında kalan ölü ve yaralıları çıkarmak için halk seferber oldu. Rusya'nın hava saldırısı düzenleyeceği bilgisini alan muhaliflerin hastaneyi önceden boşalttığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar ölü ve yaralı sayısının fazla olduğunu bildirirken, enkaz altından çıkarılan yaralılar çevredeki hastanelere götürüldü. Yaralılardan 10'u, durumları ağır olduğu için Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Buradan ambulanslarla alınan yaralılar Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı Rusya Uçakları Sarmada'ya Hava Saldırısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement