Rize'de Şiddetli Yağış - Son Dakika
Yerel

Rize'de Şiddetli Yağış

Fındıklı'da sağanak dolayısıyla Arılı Deresi taştı, bazı cadde ve sokakları su bastı.

17.08.2015 15:15

Fındıklı'da sağanak dolayısıyla Arılı Deresi taştı, bazı cadde ve sokakları su bastı. Köylerde ise birçok yol, menfez ve köprü zarar gördü.

Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam üzeri etkili olan sağanak sonrası ilçede köy grup yolları ve köy yollarında maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

Köylerdeki bazı menfezlerin tıkanması sonucu derelerin taştığını belirten Karaman, "Bazı noktalarda da dereler taştı. Suların getirdiği taş ve çamur yollarda birikerek yolların kapanmasına neden oldu. Birçok yol, menfez ve köprü de zarar gördü. Özel İdare Müdürlüğüne bağlı iş makineleri çalışması sonucu yollardan biriken malzemeler temizlendi.  Yaylacılar köyünde Galip Küçükşahin'in evini su basması sonucu maddi hasar oluştu. Hasar tespit ve onarma çalışmaları aralıksız sürüyor" dedi.

Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, dün etkili olan sağanak dolayısıyla Arılı Deresi'nin taştığını, kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin de hasar gördüğünü belirtti.

Özbalaban, "Bazı noktalarda rögar kapaklarından dere suyunun geri basması sonucu da bazı cadde ve sokakları su bastı. Bazı bina alt katları ve iş yerlerini de su bastı. Belediye ekiplerimiz hasar giderme çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize'de Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement