Rus Medyasından Putin'e Eleştiri: Bedeli Ağır Olacak - Son Dakika
Güncel

Rus Medyasından Putin'e Eleştiri: Bedeli Ağır Olacak

Rusya'nın uçak krizi sonrası Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararları, Rus medyasında eleştirildi.

02.12.2015 07:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeta.ru adlı sitede yer alan başyazıda, Moskova'nın Türkiye'ye karşı uygulama kararı aldığı ekonomik yaptırımların öncelikle Rusya'nın kendisine zarar vereceği savunuldu.

Yazıdan ilgili bölümler..

YAPTIRIMLARIN RUSYA'YA BEDELİ AĞIR OLACAK

"Erdoğan'ın, Türkiye- Suriye sınırında nerede uçarlarsa uçsunlar Rusya uçaklarını vurmama garantisi vermeyeceği açık. Rusya'nın yaptırımları Erdoğan'a ülke içinde propaganda imkanı veriyor. Aynı, Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlarının bizim başkanımıza bu imkanı verdiği gibi.

Bu yaptırımlar öncelikle Rusya ekonomisine zarar verdi. Ancak, bazı Batı ülkeleriyle sıcak ilişkiler sağlanmasına karşın Moskova, henüz tek taraflı olarak yaptırımları kaldırmadı. Geri adım atmak bizde siyasi zayıflık olarak kabul ediliyor.

Ancak bu tepki, hafif deyişle, bizim çıkarımıza değil. Türkiye ile ilişkileri kesmenin bedeli ağır olacak. Türkiye, Rusya'nın ticari ortakları arasında altıncı sırada. Rusya'nın ihracatının yüzde 5'i bu ülkeye.

Gıda ve tarım ürünlerinde, makine, ulaşım araçları, tekstil ve ayakkabıda bu ülkeden ciddi ithalatımız var. Türkiye olası bir durumda petrol ve doğalgazı hızla Ortadoğu ülkelerinden temin etme imkanına sahipken, Rusya yeni kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya satın alamaz. Türkler için ise tabii en büyük darbe, turizmde olacak.

Türkiye'ye yönelik yaptırımlar, iç ve dış yatırımcılar için, Rusya'nın kestirilmesi güç bir ülke olduğu konusunda yeni bir sinyal oldu."

Rus Medyasından Putin\'e Eleştiri: Bedeli Ağır Olacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Rus Medyasından Putin'e Eleştiri: Bedeli Ağır Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Ayk: Kapatın boğazları gemileri bekletin 2 ay bak rusya ya neler oluyor nasıl geri vites yapıyor görürsünüz 36 0 Yanıtla
  • Vatansever: Doğru söylemiş turist olayına gelince Rus gider Alman İngiliz arab gelir 33 1 Yanıtla
  • BİJİ PUTİN: hadi Putine yalvarın sizi af etsin............ 1 27 Yanıtla
  • Samsun davud: Putin kirimi iltihak ettin tepk gelmedi.danimrka ucagini dusurdun tepki yok gurcistani isgal ettin tepki yok.sInır ihlal edip tokat yiyince zoruna mi gitti 25 1 Yanıtla
  • Polman: Şimdi objektif olmak gerekirse biz daha çok onlara bağımlıyız maalesef. 4 22 Yanıtla
  • Murat: Putin sen bittin 21 1 Yanıtla
  • Salamon: Bıktım bu Rusya haberlerinden ve bu fodul herifi görmekten 22 0 Yanıtla
  • NEKOMİYA ( Ne Komik Milletiz Yaaaaa ): Türkiye/Rusya krizi gittikçe büyüyor,diğer ülkeler seviniyor(ÇOK YAZIK).Rusya bize kapılarını tamamen kapatıyor,orda bulunan vatandaşlarımıza saldırıyor.Belki diğer ülkeler de başlayacak.AB zaten bizimle oynuyor.Bizimkiler halen Arapların,,din bekçiliğini,, yapmaya devam ediyorlar.Camilerle,Rabia işaretleriyle,ezan sesleriyle,türbanlarla,Arap zihniyetiyle,Nato,nun arkasına saklanarak dünyaya hakim olacaklarını sanarlar?Zaman,,atom çağı,,(bilim,teknoloji).Beyinler değişmesse geleceğimiz karanlık. 0 19 Yanıtla
    hadi ordan: Önce sen beynini değiştir.Türkiye nin geleceği aydınlık. Asıl sen bu kadar hristiyanlaşma 0 0
  • Istanbul : Offff bırakın şu Turizim muhabbetini geliyorlar ama nekadar zarar veriyorlar biliyormusunuz ?? Hastalıktan tut dolandırıcılığı kadar zaten bunların yüzünden başka devletten turist gelmiyor !! İğrençler ya ahlakımız bozuldu bunların yüzünden. İsabetli karar gelmesinler 17 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement