İzmir'de Gözaltına Alınan Alparslan Çelik: Rus Pilotu Vurmayın Dedim - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Gözaltına Alınan Alparslan Çelik: Rus Pilotu Vurmayın Dedim

İzmir\'de Gözaltına Alınan Alparslan Çelik: Rus Pilotu Vurmayın Dedim

Rus pilotu öldürdüğü yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen Alparslan Çelik'in, İzmir'deki sorgusunda, "Yanımdakilere pilota ateş etmeyin diye uyardım" dediği ileri sürüldü.

03.04.2016 15:31  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan Alparslan Çelik ile beraberindeki 14 kişi, bugün adliyeye sevk edildi. Savcının Alparslan Çelik'e, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotuna ateş edilmesiyle ilgili görüntüleri sorduğu, Çelik'in de yanındakilere ateş etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği öne sürüldü.

ORGANİZE SUÇLARLA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEKİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotunu vurduğu iddia edilen Alparslan Çelik ile yanındaki 14 kişinin gözaltında tutuldukları İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli bugün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik ile beraberindeki 14 kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmayı yürüten savcı tarafından '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' suçundan tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

"ATEŞ ETMEYİN DİYE UYARDIM" İDDİASI

Savcının Alparslan Çelik'e, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotuna ateş edilmesiyle ilgili görüntüleri sorduğu, Çelik'in de yanındakilere ateş etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği öne sürüldü. Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı aramada, zanlılar arasında bulunan ve Suriye'den gelenlerin aracında, 1'i Kalaşnikof, 2'si Thomson marka olmak üzere 3 otomatik silahın daha ele geçirildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda üzerlerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 Kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz ele geçirilmişti.

PİLOTU ÖLDÜRDÜĞÜ YÖNÜNDEKİ AÇIKLAMALAR BASINA YANSIMIŞTI

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönündeki basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Çelik'in, "sahte para" suçundan hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu, zanlının ayrıca "hükümlünün kaçmasına yardım" ve "dolandırıcılık" suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı tespit edilmişti.

LOKANTADA POLİSLER TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Çelik'in ifadesinde, "Tanıdığı S.K'yı ziyaret için İzmir'e geldiğini ve lokantada oturdukları sırada polisler tarafından gözaltına alındıkları, üzerinde silahla yakalanan kişileri S.K'nın arkadaşı olarak bildiğini, başka bir bağının olmadığını" anlattığı öğrenilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Gözaltına Alınan Alparslan Çelik: Rus Pilotu Vurmayın Dedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • horazkentli: Nolu tayyip Erdoğan geri adım ati rusya konusunda hahhaha 55 2 Yanıtla
  • che: sedat pekerde boyle unlu olmustu gobek dansiyla sonra asena tahtini elinden aldi 46 6 Yanıtla
  • che: iste ulkucunun en delikanli fatih urek versiyonu ve kobra dansi 35 4 Yanıtla
  • ismail öz yurdaner: türkiye hepten böyle yalanci korkaklarla dolu önce vurdum sonra ben vurmadim kimler ögretti bu ifadeyi korkak katil esirleri ancak korkaklar vurur akepe zihniyetli 28 6 Yanıtla
    king02: türkler üç beslişi toplandımı erkek oluyorlar grısı fızzzzzzzz 0 0
  • Çotanak: Söz agzinidayken sizin esirinizdir, agzinizdan ciktiktan sonra siz onun esiri olursunuz. 34 0 Yanıtla
  • CNN: Klasik Türk usulü savunma direkt yalana başvur 23 2 Yanıtla
  • Bayko: Vurun öldürün diyordun yalancı. 16 8 Yanıtla
  • ottoman: Bu velet daha dün ben vurdum naraları attıp hava atıyordu , şimdi kedicik oldu :))) 21 2 Yanıtla
  • Hasoye huso: Tutuklamayın içerde güvende olur salı verin Ruslar icabına bakar 8 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement