Ruslar, Türk Meyve ve Sebzesinin Geri Dönmesine İlgisiz - Son Dakika
Ekonomi

Ruslar, Türk Meyve ve Sebzesinin Geri Dönmesine İlgisiz

Ruslar, Türk Meyve ve Sebzesinin Geri Dönmesine İlgisiz

Türkiye ve Mısır'dan sebze ve meyve ithalatına getirilen yasağın kaldırılmasının Rusya'nın restoran piyasasına ciddi etkide bulunmayacağı bildirildi.

26.10.2016 11:03  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus haber ajansı Ria Novosti, Rusya restorancılar ödülü Wheretoeat 2016 kazananları arasında bir araştırma yaptı. Araştırma sonucunda White Rabbit Family Başkanı Boris Zarkov, "Yaptırımlar uygulanması ve kaldırılması gibi bizi ciddi anlamda endişelendirmiyor. Biz önceden de sebzeleri sezon içerisinde Tacikistan ve Özbekistan'dan, kışın Avrupa'dan alıyorduk. Fakat onun yerine Çin, Tunus, Güney Amerika'dan almaya başladık. Bu yüzden Türkiye ve Mısır'ın ürünlerinin piyasaya geri dönmesine hiçbir şekilde yaklaşmıyoruz. Bizi üreten ülke değil, bizi fiyatı ve kalitesi ilgilendiriyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE VE MISIR'A İHTİYACIMIZ YOK"

Twins ve Wine&Crab restoranlarının sahibi İvan Berezutskiy de aynı görüşü savunuyor. Berezutskiy, "Biz uzun zaman önce yerli ürünlere geçtik. Yazın sadece bu ürünleri kullanıyoruz. Bizim yerli ürünlerimizin kalitesi süper, Türkiye ve Mısır'a ihtiyacımız yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ruslar, Türk Meyve ve Sebzesinin Geri Dönmesine İlgisiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement