Rusya'da Tutuklu Ukraynalı Kadın Pilotun Durumu - Son Dakika
Güncel

Rusya'da Tutuklu Ukraynalı Kadın Pilotun Durumu

Rusya'da tutuklu bulunan ve yaklaşık iki buçuk aydır açlık grevi yapan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko'nun çorba içmeyi kabul ettiği bildirildi.

05.03.2015 18:13

Rusya'da tutuklu bulunan ve yaklaşık iki buçuk aydır açlık grevi yapan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko'nun çorba içmeyi kabul ettiği bildirildi.

Rusya Federal Cezaevi Hizmeti basın merkezinden yapılan açıklamada, Ukraynalı pilotun doktorların tavsiyesine uyarak çorba içmeyi kabul ettiği belirtildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, "Normandiya Dörtlüsü" formatında daha önce yapılan telefon görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Nadejda Savçenko'nun serbest bırakılmasını istemişti.

Rusya makamları tarafından 2 Rus gazetecinin ölümüyle suçlanan ve Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yakalandığı belirtilen, Haziran 2014'ten bu yana tutuklu bulunan Savçenko, 70 günü aşkın süredir açlık grevini sürdürüyor.

Rusya'da geçen yıl gözaltına alınan Savçenko, iki Rus gazetecinin havan topu saldırısında ölmesinde şüpheli sıfatıyla yargılanıyor. Savcılık, Savçenko'nun, havan topu saldırısında ölen gazetecilerin bulunduğu yerin koordinatlarını Ukrayna ordusuna gönderdiğini iddia ediyor.

Savçenko ise suçlamaları reddediyor ve ülkesinden kaçırılarak Rusya'ya götürüldüğünü savunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'da Tutuklu Ukraynalı Kadın Pilotun Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement