Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov Suudi Arabistan'da - Son Dakika
Güncel

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov Suudi Arabistan'da

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Kremlin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov'un, Suudi Arabistan 2. Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil bin Cubeyr ile bir araya geldiği bildirildi.

22.08.2016 11:47

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Kremlin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov'un, Suudi Arabistan 2. Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil bin Cubeyr ile bir araya geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suudi Arabistan'da bulunan Bogdanov, Cidde'deki Es-Selam Sarayı'nda 2. Velihat Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Haberde ayrıca, Bogdanov'un Dışişleri Bakanı Cubeyr ile Cidde'deki ofisinde bir araya geldiği, ikilinin Riyad ve Moskova için ortak konuları konuştuğu kaydedildi.

Söz konusu görüşmelerin ayrıntıları hakkında ise bilgi verilmedi.

Bogdanov'un "Yemen mesaisi"

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Kremlin Ortadoğu Özel Temsilcisi Bogdanov'un Cidde'de BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed ile de bir araya geldiği belirtildi. Görüşmede Yemen'de bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmaların artmasıyla birlikte barışın sağlanma şansının ele alındığı öğrenildi.

BM Temsilcisi Ahmed, internetteki sosyal paylaşım sayfasında yaptığı açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile dostça bir görüşme yaptık. Rus yetkili, ülkesinin Yemen'de barışın sağlanması için BM'nin gerçekleştirdiği çabalara verdiği desteği vurguladı." ifadelerini kulandı.

Bogdanov önceki gün de Riyad'ta Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi ile görüşmüştü. Bogdanov'un Mihlafi ile "Yemen'de barışı" konuştuğu ifade edilmişti. Bogdanov, burada yaptığı açıklamada, ülkesinin Yemen'deki çatışmaların devam etmesinden derin endişe duyduğunu belirtmiş ve tüm tarafları müzakere masasına dönmeye çağırmıştı.

Rus Dışişleri Bakanlığı da görüşmelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Yemen'deki askeri, siyasi ve insani durum detaylı şekilde ele alındı." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov Suudi Arabistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement