Rusya ile Yaşanan Olumlu Gelişmeler - Son Dakika
Ekonomi

Rusya ile Yaşanan Olumlu Gelişmeler

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Rusya ile yaşanan olumlu gelişmelere ilişkin, "Ticaret alanında, en azından o pazara yönelmek için moralimiz oluştu.

29.06.2016 14:01

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Rusya ile yaşanan olumlu gelişmelere ilişkin, "Ticaret alanında, en azından o pazara yönelmek için moralimiz oluştu. 25 yıldır emek verdiğimiz iyi bir pazar, gerek tüketim alışkanlığı açısından gerek müşteri alışkanlıkları açısında bildiğimiz bir pazar. O nedenle kısa sürede hız alırız diye düşünüyoruz." dedi.

Çandır, ATB Haziran Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısına tepki göstererek, sosyal medyada yanlış paylaşımlarda bulunulmaması gerektiğini söyledi.

Sektör dağılımlarını anlatan Çandır, borçlu il sıralamasında Antalya'nın dördüncü il olunduğunu, tarımsal kredi büyümelerinde Antalya'nın Türkiye ortalamasında iyi seviyelerde bulunduğunu anlattı. Antalya'nın toplam kullandığı kredinin yüzde 50'sinden fazlasının turizm sektörü tarafından kullanıldığına dikkati çeken Çandır, tarımsal ihracatın azaldığını dile getirdi.

Çandır, Antalya'nın örtü altı tarımın büyük bölümüne sahip olduğunu, her üç turistten birini ağırladığını belirterek, kentin Türkiye ekonomisinde önemli bir rol üstlendiğinin altını çizdi.

Rusya ve İsrail ile yaşanan gelişmelere de değinen Çandır, yaşanan olumsuzluklarda çıkarılacak önemli dersler olduğunu ancak ülkelerin halkları arasında husumete varmayan durum olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

"Pazar çeşitliliğimizle ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Bugünden yarına her şeyin düzelmeyeceğini ama umutlarının arttığını vurgulayan Çandır, şunları kaydetti.

"Elbette geçmişten ders alacağız. Bizler yine pazar çeşitliliğimizle ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz, yine oradaki pazardaki yerimizi eskisinden daha güçlü olarak almanın yollarını bulacağız. Uluslararası alandaki normalleşmenin Türkiye'ye de yansımasını diliyoruz çünkü gerek insanlığımızın birbiri arasında gerek siyaset kurumunun içinde yaşadığı anormal durumun normalleşmeye dönmesi gerekiyor. Yani dileğimiz uluslararası alanda başlayan bu normalleşme süreci ülkemizde de olur. Biz biraz daha ülkemize odaklanıp, kısır çekişmelerden kurtulup, yarınlara daha umutla bakarız diye düşünüyorum."

Rusya ile yaşanan gelişmeler sayesinde moral oluştuğunu belirten Çandır, "Ticaret alanında, en azından o pazara yönelmek için moralimiz oluştu. 25 yıldır emek verdiğimiz iyi bir pazar, gerek tüketim alışkanlığı açısından gerek müşteri alışkanlıkları açısında bildiğimiz bir pazar. O nedenle kısa sürede hız alırız diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Çandır, dünyadaki durağanlığın dışında Rusya'da da ekonomik durağanlık olduğunu, Rusya'daki iş adamlarının Türkiye ile iş yapma heveslerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Önümüzdeki günlerde hızlı bir gelişim olacağının altını çizen Çandır, Başbakan Binali Yıldırım'ın tarıma yönelik açıklamalarına da değinerek, hububat fiyatlarının sektörden önce açıklanmasının daha etkili olacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rusya ile Yaşanan Olumlu Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement