Rusya'nın Sebze Meyve Ambargosu Vatandaşlara Yarayacak - Son Dakika
Yerel

Rusya'nın Sebze Meyve Ambargosu Vatandaşlara Yarayacak

Rusya\'nın Sebze Meyve Ambargosu Vatandaşlara Yarayacak

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, “Rusya’ya giden 1. sınıf meyve ve sebzeyi ihracatçıların Rusya pazarının kapanmasıyla, başka bir pazar bulana kadar bu ürünler iç pazara dahi sunulabilir.

07.12.2015 01:29

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, "Rusya'ya giden 1. sınıf meyve ve sebzeyi ihracatçıların Rusya pazarının kapanmasıyla, başka bir pazar bulana kadar bu ürünler iç pazara dahi sunulabilir. ve ülkemizin her yerinde vatandaşımız 1. sınıf meyveyi ve sebzeyi daha ucuza yiyebilir" dedi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Polatlı Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası'nda, Rusya'nın uygulamaya koyduğu sebze ve meyve ambargosu ile ilgili konuştu. Rusya'nın tavrının sebze ve meyvede kendilerini hiç bir şekilde etkilemeyeceğini, bu tavrın sonunda zararlı tarafın Rusya olacağını belirten Karaca, "Bu krizin vatandaşımıza karşı olumsuz bir etkisi olmaz. Hatta ve hatta Rusya'ya giden 1. sınıf meyve ve sebzeyi ihracatçıların Rusya pazarının kapanmasıyla, başka bir pazar bulana kadar bu ürünler iç pazara dahi sunulabilir. ve ülkemizin her yerinde vatandaşımız 1. sınıf meyveyi ve sebzeyi daha ucuza yiyebilir" şeklinde konuştu.

Rusya'nın Türkiye'ye uygulama kararı aldığı ekonomik ambargo kararının zannedilenin aksine en çok Rusya'yı etkileyeceğini söyleyen Karaca, "Krizler asla ekonomik yaptırımlarla çözüme kavuşmaz ve kavuşmamalı da. Çünkü birkaç yıl önce hatırlarsanız, neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde Rusya'ya karşı uygulanan ambargo kararına Türkiye olarak biz destek vermemiş ve buna katılmamıştık. Şu anda Rusya'nın yaptığı satranç taşında bir hamle ve bana göre bu hamlenin ekonomi üzerinden olması son derece yanlış bir hamle seçimidir. Çünkü iki ülke arasındaki karşılıklı ithalat ve ihracat verilerini karşılaştırdığımızda bundan en çok Rusya'nın zararlı çıkacağını görebiliyoruz. Hal böyle olunca zannedildiği gibi bizim meyve ve sebzemiz sanki Rusya olmaz ise ortada kalır gibi bir algı yaratılmaya çalışıyor. Oysa biz bu ürünleri şu anda vatandaşımıza daha ucuza sunmaya başladık bile. Bunun yanında da pek çok ülke şu anda sınırlarını bu ürünleri almaya yönelik hamlelerle açmış durumda. Oysa Rusya açısından bakıldığında, sebze ve meyve ürünlerini Türkiye dışında bir ülkeden almaları hem daha pahalı hem de güvensiz bir üretimden gelen ürünleri vatandaşın sofrasına koymak olur. Rusya'nın bunu göze alabileceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rusya'nın Sebze Meyve Ambargosu Vatandaşlara Yarayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement