Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Rusya'ya, Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyonla işbirliği yapması çağrısında bulundu.

07.10.2015 18:24

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Rusya'ya, Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyonla işbirliği yapması çağrısında bulundu.

IKBY Başkanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yu kabul eden Barzani, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Rusya'nın, ABD öncülüğündeki terör örgütü DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyonla işbirliği yapması gerektiğini belirten Barzani, "Rusya, teröre karşı uluslararası koalisyonla işbirliği yapmaz ve bu güçlerle uyum içinde hareket etmezse Suriye ve Ortadoğu'daki durum daha da karmaşık hale gelir. Rusya bu şekilde Orta Doğu'ya istikrar getiremez" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizine de değinen Barzani, bu sorunun çözümünün AB dışında aranması gerektiğine işaret ederek, "Terör saldırıları ve ekonomik kriz, Orta Doğu'dan Avrupa'ya yönelik göçün temel sebepleridir. Bu sorunun çözülmesi için sebeplerin ortadan kalkması lazım. Sonuçlarla mücadele ederek sorun çözülemez" dedi

Terörle mücadelede ağır yükün Peşmergelerin omuzunda olduğunu kaydeden Barzani, "Uluslarası kamuoyu ve devletler, henüz bu soruna yeterince ilgi göstermiş değil. Devletler, bu tehlikeli terör olgusuna karşı net bir tavır almadı. Terörün bazı devletler tarafından bir tehdit kartı olarak kullanılması önlenemedi" ifadelerini kullandı.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da ülkesinin, IKBY'ye yönelik yardımlarının süreceğini belirtti.

Szijjarto, "Terör örgütü DAEŞ'in ortadan kaldırılması ve sığınmacı sorununun çözülmesi için Kürdistan bölgesine destek vermek zorundayız. Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Peşmergenin eğitimi ve diğer konularda üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement