Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları Protesto Ettiler - Mardin - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları Protesto Ettiler - Mardin

Görüntü Dökümü : Toplanan Suriyelilerin genel ve detay görüntüsü -Ellerinde Rusya saldırılarını kınayan pankartlarla slogan atmaları Grup adına konuşan Suriyeli muhalif okul müdür yardımcısı Muhammed El-Hamada Arapça açıklaması Öğrencilerin pankart ve attıkları slogan. Öğretmen Ene Hüseyin Kürtçe açıklaması Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları Midyat'ta Suriyeli çocuklara eğitim verilen okulda toplanan sığınmacılar, Rusya'nın hava saldırılarına tepki gösterdi Mardin'in Midyat ilçesindeki bir grup Suriyeli sığınmacı, ülkelerindeki Rus güçlerinin hava saldırılarını protesto etti.

15.01.2016 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Toplanan Suriyelilerin genel ve detay görüntüsü

-Ellerinde Rusya saldırılarını kınayan pankartlarla slogan atmaları

Grup adına konuşan Suriyeli muhalif okul müdür yardımcısı Muhammed El-Hamada Arapça açıklaması

Öğrencilerin pankart ve attıkları slogan. Öğretmen Ene Hüseyin Kürtçe açıklaması Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

Midyat'ta Suriyeli çocuklara eğitim verilen okulda toplanan sığınmacılar, Rusya'nın hava saldırılarına tepki gösterdi

Mardin'in Midyat ilçesindeki bir grup Suriyeli sığınmacı, ülkelerindeki Rus güçlerinin hava saldırılarını protesto etti.

Midyat Kocatepe Ortaokulu bahçesinde Suriyeli çocuklara eğitim verilen Medresetüzzehra Okulunda toplanan ve Rusya aleyhine dövizler taşıyan bir grup sığınmacı slogan attı.

Okulun müdür yardımcısı Muhammed el Hammade, grup adına Arapça yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'de Esed rejimiyle ortak hareket ettiğini söyledi.

Rus savaş uçaklarından okullara bombalar atıldığını savunan el Hammade, "Öğretmenleri, öğrencileri göz göre göre bombalıyorlar. Sivil insanları öldürüyorlar. İnanıyorum ki silahtan daha güçlü olan defter ve kalem var. Suriye elbet bir gün özgürlüğüne kavuşacak" diye konuştu.

Kürtçe konuşan Suriyeli öğretmen Enes Hüseyin de Rusya'nın hava bombardımanı ile okulları hedef aldığını, çocukları katlettiğini öne sürdü.

Saldırılarda ölen öğretmen ve öğrenciler için dua eden grup, şiir okuduktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları Protesto Ettiler - Mardin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement