Rusya ve Türkiye 2016 Yılında Serbest Ticaret Bölgesi Sözleşmesi İmzalayabilir - Son Dakika
Güncel

Rusya ve Türkiye 2016 Yılında Serbest Ticaret Bölgesi Sözleşmesi İmzalayabilir

Siyamend kaçmaz - RUSYA - DHA Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Rusya ve Türkiye arasında hizmet ve yatırım alanlarında serbest ticaret bölgesi sözleşmesinin 2016 yılında imzalanmasının planlandığını bildirdi.

05.10.2015 18:58

Siyamend kaçmaz - RUSYA - DHA

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Rusya ve Türkiye arasında hizmet ve yatırım alanlarında serbest ticaret bölgesi sözleşmesinin 2016 yılında imzalanmasının planlandığını bildirdi.

Türk mevkidaşı Nihat Zeybekçi ile görüşen Rus Bakan gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Ekim ayının ikinci yarısında uzmanların ikinci görüşmesi düzenlenecek. İlk görüşme sırasında bu belgenin yapısını görüştük. Ekim ayı sonunda teklif yerine elimizde bir belgenin olacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Ulyukaev şu şekilde devam etti:

"Nazar değdirmekten korkuyorum ama serbest ticaret bölgesi sözleşmesinin 2016 yılında imzalanacağını düşünüyorum. Aynı zamanda Ekonomi Bakanı Zeybekçi ile 2016-2019 yıllarında iki ülke arasındaki ekonomik ve yatırım işbirliğine ilişkin imzalanacak hükümetlerarası sözleşmenin üzerinde yapılacak çalışmaları da görüştük. Enerji ve ulaşım alanında çözülmemiş sorunlar mevcut."

Ulyukaev, hükümetlerarası sözleşmenin sene sonuna kadar Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nde imzalanması gerektiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rusya ve Türkiye 2016 Yılında Serbest Ticaret Bölgesi Sözleşmesi İmzalayabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement