Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelişen, büyüyen ve dünya ile yarışan bir Türkiye’de laikliğe karşı odak olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.

27.10.2015 13:16

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelişen, büyüyen ve dünya ile yarışan bir Türkiye'de laikliğe karşı odak olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Küçük Sanayi'deki Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim Salonu'nda BESOB üyeleriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhalefet partilerini eleştirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin laiklik ilkesine aykırı eylemlerin odağı haline geldiği gerekçesiyle 14 Mart 2008'de Anayasa Mahkemesi'ne Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açtığı kapatma davasını hatırlatan Müezzinoğlu, "Muhalefet, kazılan kuyuların kazılmasına yardımcı oldu. Ancak kuyular milli iradeye kazılıyor, tuzaklar millete kuruluyordu. Kaybeden ise 78 milyon ülke insanı oluyordu. AK Parti, 5 ay dünya krize gittiği dönemde Türkiye'yi ileriye taşımak isterken, bir yandan da kapatılma davasıyla uğraşıyordu" dedi.

AK Parti kapatılmayarak milletin hukukunun kurtulduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Ama ondan bile üzüntü duyan siyasilerimiz çıktı. AK Parti laikliğe karşı odak olmakla ilgili ceza alan bir siyasi parti oldu. Laikliğe karşı odak olma, gelişen, büyüyen, muasır medeniyet seviyesine çıkan, dünya ile yarışan bir Türkiye ise, böyle bir odak olmaktan ben onur ve gurur duyuyorum. Ama milletin iradesinin ümüğünü sıkan, milleti yok farz ederek ona 'bidon kafalı' diyen bir anlayış laiklikse o laiklikte ben yokum" diye konuştu.

Esnafın sıkıntılarını da en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarının sözünü veren Müezzinoğlu'na Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak tablo hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement