Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"Bu millete 150 200 yıldır kır tavuğu muamelesi yaptılar.

31.01.2015 14:42

Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu, "Bu millete 150-200 yıldır kır tavuğu muamelesi yaptılar. Bu millet kır tavuğu muamelesini kabul etmiyor, 'ben kartalım' diyor ve yeniden kartal gibi yükselecek. Türkiye dünyadaki o farklı değerleriyle, kendi özüne, kendi değerlerine, kendi fıtratına dönecek" dedi.

Bahçelievler Öğretmenevi'nde düzenlenen Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KONSİAD) kahvaltısına katılan Müezzinoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin hayallerini bir bir gerçeğe dönüştürdüğünü söyledi.

Yıllarca İngiltere'nin, Almanya'nın ve Fransa'nın vatandaşlarına sunduğu kolaylıkların ülkemizde konuşulduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Bizim insanımız yıllarca onların ambulans uçaklarla hastalarını Türkiye'den nakletmesini konuştu. Her zaman biz bu söylenenleri dinlerken, 'vay anasına yav adamların vatandaşları ne kadar değerli' denildi. Sadece olanlar anlatır ve bu milletin kaderini belirlemek isteyenler 'biz göremeyiz' derdi. Bizi yönetenler bu millete işte böyle muamele yapıyordu" dedi.

Müezzinoğlu, umutları şekillendiren, hayalleri gerçeğe dönüştüren nesilleri yetiştirmek için milletten aldıkları güçle hep birlikte çalıştıklarını aktardı.

Yıllar önce okuduğu bir kitapta anlatılan kır tavuk hikayesini, salonda bulunan davetlilere anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Kitapta Amerikalı bir Kızıldereli'nin avlanmaya çıktığında karşısına çıkan bir yumurtayı, ormanda bulunan kır tavuğun altına koymuş ve sürekli çıkması için takip etmiş. Civcivler çıktığında kendi koyduğunun farklı olduğunu görmüş. Kıllı siyah civciv fıtratından gelen farklılıklarıyla gökyüzüne bakıyor, çevresine bakıyor ve bir gün gökyüzünde süzülen kartalı görüyor. O kartalı takip ediyor. Kartalı gördükçe ona benzer şekilde kanatlarını açmaya çalışıyor. Onu denemeye çalışıyor ve sonra o kartal gibi havalanıyor. O yumurtadan çıkan kartal yavrusu. O yavru kır tavuğu olmayı kabul etmiyor, kabul etmiyor kır tavuğunun hayat koşullarını, yaşam felsefesini. Bu millete 150-200 yıldır kır tavuğu muamelesi yaptılar. Bu millet kır tavuğu muamelesini kabul etmiyor, 'ben kartalım' diyor ve yeniden kartal gibi yükselecek. Türkiye dünyadaki o farklı değerleriyle, kendi özüne, kendi değerlerine, kendi fıtratına dönecek. Onu farklı bir yere benzetmek, farklı yöne çekmek isteyenler bunu başaramayacaklar."

Müezzinoğlu, Türkiye'nin kalkınmasını ve büyümesini istemeyen dış güçler kadar, içerideki güçlerin de olduğunu vurguladı.

Dünyanın ekonomisi büyük 10 ülkesi arasında Türkiye'nin olmasını istemeyenlerin sürekli planlar yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurun reisi, 'Türkiye'de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Evet artık eskisi gibi olmayacak. Eskisi gibi olması için çok uğraştılar. Bize çok şeytan taşlattılar. Biz iş yapmak için gelmiş bir kadroyuz. Bir taraftan şeytanı taşladık, bir taraftan tavaf yaptık. Allah'a şükür tavafta rabbimizin ve milletimizin rızasını aldık. Sağlıkta son 12 yılda yaptıklarımıza bakarsanız, her şeyi sil baştan yaptığımızı görmek mümkün. Vatandaşımızın tabiriyle 5 yıldızlı otel konforunda.  2016-2017 yıllarında veya en geç 2018'de bu ülke 90 bin yatak kapasiteli hastanelerini bitirmiş olacak. Bu hastaneler fiziki şartları, inşaat teknolojisi ve çevre dostu yeşil hastaneler dünyada tek olacak. Kendi enerjisini üreten akıllı hastane modelleri olacak. "

Müezzinoğlu, toplantının ardından, gazetecilerin yazar Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkındaki sorularını yanıtladı.

Doktorların gerekli müdahaleleri yaptıklarını belirten Müezzinolu,"Hastane Başhekimimiz zaten gerekli açıklamaları yaptı. Daha önce ben ziyaretini ettiğimde de yine söylemiştim. Kronik önemli hastalıkları olan bir entelektüelimiz. Tabi gerek karaciğer problemi, gerek diğer organ sorunları nedeniyle tedavisi devam ediyor. Şu anda hastaneye gelmiş olduğu akciğer enfeksiyonu ve kalp ritm bozukluğu ile ilgili nedenlerle bir problem yok. Esas sorun diğer sorunları. Yani karaciğer ve organ sorunlarıdır. Tedavisi iyi bir merkezde devam ediyor. Türkiye'nin en iyi merkezinde, hekim arkadaşlarımız uğraşıyor. Elbette tıbbın yapabileceklerini yapacağız" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement