Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne\'de

Müezzinoğlu: "Bir siyasi parti, daha çok hukuk, daha çok demokrasi, daha çok barış demesi gerekirken toplumu ve vatandaşları sokağa çıkmaya çağırıyor"

08.10.2014 12:32

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bir siyasi parti, daha çok hukuk, daha çok demokrasi, daha çok barış demesi gerekirken toplumu ve vatandaşları sokağa çıkmaya çağırıyor" dedi.

Müezzinoğlu, Keşan Gençlik Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bölgede güçlü bir ülke olmanın dinamiklerinin ve zorluklarının yaşandığını söyledi.

Gerek Suriye gerek Irak'ta son yıllarda önemli iç kargaşalar ve sorunların olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bizi birebir ilgilendiren sorunlar var. Dünden itibaren de ne hazindir ki siyaset yapanlar, toplumu yine çatıştırmaya sürüklemek ve toplumsal huzuru bozmaya gayret etme adımları atıyor. Bir siyasi parti, daha çok hukuk, daha çok demokrasi, daha çok barış demesi gerekirken toplumu ve vatandaşları sokağa çıkmaya çağırıyor" diye konuştu.

Sokaklarda anarşi ve terör üretilmeye çalışıldığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Kızılay araçlarını yakıyorlar. İETT otobüslerini, halk otobüslerini ateşe veriyorlar. Esenyurt'ta, Sultangazi'de araçlarımızı yakarak toplumsal huzur ve barışı bozmaya çalışıyorlar. Gerekçeleri, Suriye'deki Kobani'yi savunmakta çektikleri zorluğu... Evet bir taraftan tezkereye 'hayır' diyorlar, diğer taraftan 'Türkiye Kobani'ye niye müdahale etmiyor' diye iç huzursuzluk yapmaya, çıkartmaya çalışıyorlar. Esasında durdukları zemin terörden yana. Durdukları zemin anarşiden yana. Durdukları zemin bu milletin huzurunu bozmaktan yana. Bizim özellikle bu bölge insanı milli duruşuyla, ay yıldızlı bayrağına olan sevgi ve saygısıyla ve bütün toprak bütünlüğünün dinamikleri boyutuyla bir ve beraberlik içerisinde yarınlara umutla ve güvenle yürümeye devam edecektir."

Müezzinoğlu, Türkiye'nin, iç huzurunu bozmak isteyenlere ve komşularındaki huzurun bozulmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.

Sigarayla mücadele

Sağlık Bakanlığının sigarayla mücadelede çok büyük başarı elde ettiğini belirten Müezzinoğlu, bu anlamda Edirne'nin Türkiye'de sigarada tüketiminde dördüncü sırada olduğunu söyledi.

Edirne'nin sigara tüketimindeki sırasının sonlardan dördüncü sıraya taşınması için çaba harcayacağını anlatan Müezzinoğlu, "Bu anlamda akciğer kanserine yakalanma oranında da yine bölgemiz ön sıralarda. O nedenle, bize düşen görevi iyi yapmalıyız, diğer taraftan da bu bölgeye gelmesi gereken hizmetlerin öncülüğünü başarabilmeliyiz" diye konuştu.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'dan sigarayı bırakması yönünde söz alan Müezzinoğlu, temeli atılacak gençlik merkezi sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılacağını söyledi.

Müezzinoğlu, ilçeye bisiklet yolu yapılması durumunda, bisikletleri hediye edeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ile butona basarak merkezin temeline ilk harcı döktü. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement