Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağ'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağ'da Açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağ\'da Açıklaması

"Bu milletin, 77 milyon ülke insanının 7 bininin tanımadığı, binde birinin tanımadığı birilerini piyango bileti çeker gibi veya şapkadan tavşan çıkarır gibi 'Evet, adayınız bu, tanıdıkça seveceksiniz, tıpış tıpış gidecek oy kullanacaksınız' diyerek milli irade olmaz, halkçılık olmaz, muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa yürünmez. Bunu halk biliyor" "Trakya'da, Trakyalı kardeşlerime seslenirken bazen, onların incindiklerini hissederek, onları tahrik edecek bir cümleyi söylüyorum.

24.07.2014 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu milletin, 77 milyon ülke insanının 7 bininin tanımadığı, binde birinin tanımadığı birilerini piyango bileti çeker gibi veya şapkadan tavşan çıkarır gibi, 'Evet, adayınız bu, tanıdıkça seveceksiniz, tıpış tıpış gidecek oy kullanacaksınız' diyerek milli irade olmaz, halkçılık olmaz, muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa yürünmez. Bunu halk biliyor" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda, millete hizmet etmekten onur ve gurur duyan kadroların olduğunu, herkesin büyük beklentilerinin, hayallerinin ve hedeflerinin bulunduğunu söyledi.

Kendilerinin de 77 milyon vatandaş ve Türkiye için hayalleri olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin ve milletimizin, cumhuriyetimizin kuruluşunu 100. yıl dönümünde olması gereken hedefle ilgili beklentilerimiz var. Şimdi zaman zaman özellikle Trakya'da, Trakyalı kardeşlerime seslenirken bazen,  onların incindiklerini hissederek onları tahrik edecek bir cümleyi söylüyorum. Değerli hemşehrilerim, yakaya Atatürk rozeti takmakla Atatürkçü olunmaz. Ben, onlara, 'Atatürk'ü kullanıyorsunuz' diyorum, 'Atatürk'ten geçiniyorsunuz' diyorum. Halbuki Atatürk'ün bize bıraktığı bir tane miras var, o da genç cumhuriyettir. Ama iki tane de vasiyet cümle var. Bunlardan bir tanesi, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ve onun en yüce makamı TBMM'dir. Dolayısıyla bizim merkeze aldığımız ve siyasetimizin ana enerjisini oluşturan kaynak, millettir, milli iradedir, sandıktır, sandığın hukukudur."

Atatürk'ün ikinci vasiyetinin ise büyük Türk milletinin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yere gitmesi olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, "Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yere milletin değerleri ile kavga ederek, millete zulmederek, milli iradeye yapılan darbelere alkış tutarak yürünmez. Milletle beraber yürünür ey CHP. O nedenle, ne olur Atatürk'ü kullanan ve Atatürk'ten geçinenlere Trakyalılar, biz hemşehrileri olarak tavrımız net olmalıdır. Onun gölgesinde yan gelip yatarak, bu ülke muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmaz. Onun için gece gündüz demeden çalışmak lazım. Gece gündüz demeden üretmek lazım" diye konuştu.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana hangi alanda olursa olsun, hedeflerinin bulunduğunu ve o doğrultuda gittiğini aktararak, bu çalışmaları yaparken de asla millete bedel ödetmediklerini vurguladı.

AK Parti'nin, darbe senaryolarına, kapatma davalarına, hukuku katleden kararlara asla teslim olmadığını ve milletle yürüdüğünü belirten Müezzinoğlu, 2007 yılında yapılan referandumla halkın artık cumhurbaşkanını seçeceğini dile getirdi.

Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimiz de 'evet, ben cumhurum, reisimi ben seçeceğim' kararını verdi. Şimdi kıvranıyorlar, çatı kuruyorlar, çatıdan aralık açıyorlar, sağdan soldan yeni çatılar arıyorlar ama nafile. Milletle beraber yürümediğiniz sürece nafile, tutturamazsınız. Ne yazık ki çatılarınızda büyük çatlaklar ayrıldı. 10 Ağustos'tan sonra bu çatı ne rüzgar tutacak ne yağmur tutacak ne de yerinizde oturabileceksiniz. çünkü millete saygısızlık ediyorsunuz, millete hakaret ediyorsunuz. Bu milletin, 77 milyon ülke insanının 7 bininin tanımadığı, binde birinin tanımadığı birilerini piyango bileti çeker gibi veya şapkadan tavşan çıkarır gibi, 'Evet, adayınız bu, tanıdıkça seveceksiniz, tıpış tıpış gidecek oy kullanacaksınız' diyerek milli irade olmaz, halkçılık olmaz, muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa yürünmez. Bunu halk biliyor. İnşallah, Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu da yine öğrenemeyecekler ama gidecekler. Çünkü millet artık onları tasfiye edecek." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağ'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement