Sağlık Çalışanlarından Şiddet Protestosu - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanlarından Şiddet Protestosu

Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak yaşammını yitiren Dr. Ersin Aslan, ölümünün ikinci yıldönümünde Antalya'da anıldı.

17.04.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak yaşammını yitiren Dr. Ersin Aslan, ölümünün ikinci yıldönümünde Antalya'da anıldı. Sağlıkta şiddeti protesto eden sağlık çalışanları, 'AKP sağlığa zararlı' sloganı attı.

Antalya'da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Antalya Çağdaş Hekimler adlı grup üyesi sağlık çalışanları, Gaziantep'te 2 yıl önce bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan'ı, ölüm yıldönümünde andı. Atatürk Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sendika üyesi sağlık çalışanları, yakalarına 'Bu şiddet sona 'Ersin' yazılı kağıt astı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti alkışla protesto eden sendika üyeleri 'AKP sağlığa zararlı' sloganı attı.

Basın açıklamasını okuyan SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç, sağlıkta şiddeti önleyecek yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 17 Nisan'ın dünyada 'Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Günü' olarak kabul edilmesini talep eden Kılınç, Türkiye'deki sağlık sistemini eleştirdi. Kılınç, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlığı ticari bir hizmet haline getirmesi sonucu baskı ve mobbing uygulamalarının yanı sıra, çalışanların yöneticilerden de şiddet gördüğünü iddia etti.

Türkiye'de çalışanları, hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı sağlık sistemi olduğunu savunan Kılınç, "Türkiye'de bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ile şiddet var. Böyle sağlık sistemi olmaz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanlarından Şiddet Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement