Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Mardin'de

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Mardin\'de

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, "Mesele Kürtlerin canını korumaksa kendi içimizde böyle bir katliamı yapmanın ne anlama geldiğini de tüm bölge halkına bırakıyoruz." dedi.

29.11.2014 16:20  Güncelleme: 16:37

Mardin'e gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, 6-7 Ekim olaylarına değinerek, "Mesele Kürtlerin canını korumaksa kendi içimizde böyle bir katliamı yapmanın ne anlama geldiğini de tüm bölge halkına bırakıyoruz" dedi.

Sağlık-Sen Mardin Şubesi tarafından sendika binasında il divan toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen temsilcileri ve üyeleri katıldı. Memiş, burada yaptığı konuşmada son 12 yılda milletin refahına yönelik güzel adımların atıldığını söyledi. Mardin'de bulunmaktan memnun olduğunu dile getiren Memiş, Memur-Sen olarak özellikle çözüm sürecinde inisiyatif alarak ellerini taşın altına koyduklarını söyledi. Memiş, "Ülkemizde demokrasiyi katletmek isteyen darbecilere karşı ortak akıl mitingleriyle karşı durduk. Yine bu ülkede kendi geleceklerini hazırlayan çetelere karşı dimdik ayakta durduk. Gezi eylemleriyle beraber milletin iradesini ipotek altına almak isteyenlere, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla yargı darbesi yaparak ülkeye geri götürmek isteyenlere karşı dimdik duruş sergiledik. Bu ülkenin normalleşmesi gerektiğini bu ülkede insana saygının, değerin ne olması gerektiği konusunda katkıda bulunmak amacıyla ve bu ülkenin üzerinde oyun oynamak isteyenlere karşı da dimdik bir duruş sergiledik" dedi.

Türkiye'nin dönüm noktası olan çözüm sürecinin başlamasıyla ellerini değil gövdelerini taşın altına soktuklarını belirten Memiş, "Bu ülkede 30 yıldır devam eden ve 40 bin cana mal olan 400 milyar dolarımızı harcadığımız bir terör belasının bitirilmesi için başlatılan bir süreç var. Bu sürece destek verilmemesine anlam veremiyorum. Bizler Memur Sen olarak; bu süreç başlatıldığı ilk günden itibaren analar ağlamasın, gözyaşı dökülmesin ve cenazeler gelmesin dedik. Ülkelerin kaynakları teröre değil ekonomiye harcanmasını istiyoruz. Bu yüzden çözüm sürecini sonuna kadar gidilmesi için destek veriyoruz" diye konuştu.

Bölge insanının terörün bitmesiyle yaylaya ve dağlarına rahatlıkla çocukları ile birlikte gidebileceğini belirten Memiş, "Bu bölgeye gelen sağlık çalışanının, kamu çalışanının gönül rahatlığı ile bu bölgenin insanına hizmet etmeyi beklemesi varken, teröre aktardığımız o kaynakları ekonomiye gidip milli gelire yansıması varken niye bu çözüm süreci desteklenmez. Biz memur sen olarak bu sürecin başlatıldığı dönemden beridir sonuna kadar destek vereceğimizi ifade ettik" şeklinde konuştu.

Memiş, IŞİD'in Kobani saldırılarını bahane edip ülkeyi karıştırıp çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlerin olduğunu ve asıl amaçlarının Kobani olmadığını gördüklerini söyledi. Halep'te yaşanan saldırıların görmezden gelindiğini ifade eden Memiş, " Diyarbakır'daki olaylarda sakalı var diye başı ezilen insanları gördük maalesef. Mesele Kürtlerin canını korumaksa kendi içimizde böyle bir katliamı yapmanın ne anlama geldiğini de tüm bölge halkına bırakıyoruz" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement