Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" Urla'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" Urla'da Yapılacak

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" Urla\'da Yapılacak

Sağlık Bakanlığı'nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” etkinliği düzenliyor.

22.04.2014 09:49

Sağlık Bakanlığı'nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" etkinliği düzenliyor.

Her ayın son Pazar günü düzenlenen ve bu ayki teması "Belediyelerimiz ile yürüyoruz" olan etkinliğe İzmir il ve ilçe belediye çalışanları katılacak. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı merkezlerinin önderliğinde gerçekleşecek yürüyüş her ilde ve ilçede aynı saatte başlayacak.

Urla İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile Urla Belediyesi'nin de destek verdiği yürüyüş 27 Nisan Pazar günü Urla İskele Urit Restoran'ın önünden başlayıp Gelinkaya'da son bulacak.

Daha sağlıklı bir toplum için etkinlikleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Urla İlçe Sağlık Müdürü Halit Sarıkaya, Urla'da 2013 yılında Obezite Danışma Birimi kurduklarını söyledi. Urla'da 270 obez hastayı takip ettiklerini belirten Sarıkaya "Sağlık Bakanlığı ve Ege Üniversitesi Endokrinoloji Bölümü doktorlarından aldığımız eğitim doğrultusunda okullar, halk eğitim merkezleri, Kuran kurslarında eğitimler vererek büyük kitleleri bilinçlendiriyoruz. Ayrıca okullarda sağlık taramaları yapıyoruz. Bu yürüyüşler ile halka farkındalık kazandırarak sağlığı için sağlıklı beslenmesinin yanında hareket etmenin önemini kavramasını amaçlıyoruz. Tabi ki kişinin isteyerek hareket etmesi önemli" diye konuştu.

Urla'da gerçekleşecek yürüyüşe belediye çalışanları ile birlikte katılarak destek vereceklerini söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar "Biz de halkımızın sağlık konusunda bilinçlenmesi, farkındalığının artması için bu toplumsal çalışmaya destek veriyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' Urla'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement