Şah Fırat Operasyonu - Son Dakika
Politika

Şah Fırat Operasyonu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

26.02.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Şah Fırat Operasyonu'na değinen Tanal, ülke toprağından bayrağın indirildiğini ve hiçbir çatışma yaşanmadan terk edildiğini savundu.

Tanal, Anayasa'nın 3. maddesindeki "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" hükmünün ihlali, TCK'nın 302. maddesindeki "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve 304. maddesindeki "Devlete karşı savaşa tahrik" hükümlerinin ihlali iddialarıyla suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanal, "İç Güvenlik Paketi"ne ilişkin bir soru üzerine, ceketini ve kravatını çıkararak, şunları söyledi:

"Şu an bir polis gelse ve bana dese ki 'Mahmut Tanal ben sizden şüpheleniyorum. Savcı ve mahkeme kararı yok. Sen üstünü çıkar' Benim elbiselerimin hepsini çıkarmam lazım. Şimdi ayıp olmazsa şu pantolonumu da çıkarmam gerekiyor onun deyişine göre. Kravatımı çıkarmam lazım, gömleğimi çıkarmam lazım, pantolonumu indirmem lazım, iç çamaşırımı indirmem lazım. Kadına da erkeğe de aynı şeyi yaptıracaklar.

Bu düzenlemelerin Avrupa'da da olduğunu söylüyorlar. Avrupa'da savcının ve hakimin yetkisini valiye ya da kaymakama veren bir yetki çıkarsınlar, ben bugün istifa ederim. Yok böyle bir şey. Algı yönetiyorlar."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement