Şahin: "Vergili Ucuz Politika Yapıyor" - Son Dakika
Yerel

Şahin: "Vergili Ucuz Politika Yapıyor"

Şahin: "Vergili Ucuz Politika Yapıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin son günlerde yaptığı açıklamalarla ilgili, “Rafet Bey her konuşmasında hükümetten destek aldığını, hükümetin eşit davrandığını ve parası olduğunu söylüyor, Rafet Bey açıklamalarıyla kendi ile çelişiyor, doğrusu yakıştıramadım” dediŞahin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin geçtiğimiz günlerde park açılışında yaptığı “Hükümetten destek alamıyorum, projelerime destek vermiyorlar engel oluyorlar” şeklindeki konuşmasıyla ilgili yöneltilen soruya, “ AK Parti iktidarında ne yapıldığını gören göz, takdir ediyor.

29.04.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin son günlerde yaptığı açıklamalarla ilgili, "Rafet Bey her konuşmasında hükümetten destek aldığını, hükümetin eşit davrandığını ve parası olduğunu söylüyor, Rafet Bey açıklamalarıyla kendi ile çelişiyor, doğrusu yakıştıramadım" dedi

Şahin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin geçtiğimiz günlerde park açılışında yaptığı "Hükümetten destek alamıyorum, projelerime destek vermiyorlar engel oluyorlar" şeklindeki konuşmasıyla ilgili yöneltilen soruya, " AK Parti iktidarında ne yapıldığını gören göz, takdir ediyor. İlçelerden başlayarak merkeze doğru her yerde yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Çok iddialı bir şekilde söylüyorum, AK Parti iktidarından devlet yatırımını en fazla alan nüfusa oranla alan il Karabük. Bu gerçek ortadayken, Vergili siyasi davranmış. Vergili hükümete hangi projeyi sunmuş ve hangi projeye destek alamamış bunu da açıklarsa sevinirim. En son Cumhurbaşkanımızla ziyaret ettiğimizde hükümete teşekkür ederek, her belediyeye hükümetin eşit davrandığını mali sorunu olmayan, para sorunu olmayan Belediyeyiz demişti. Bunları söyleyip, sıralayıp, sonrada böyle konuşuyor. Merkezi hükümet bizim projelerimizi engelliyor cümlesi büyük bir çelişki oluşturmaktadır. Benim tanıdığım Rafet Vergili'ye bu konuşmaları yakıştıramadım" diye cevap verdi.

Devlet demir yolları ile ilgili problemin hatırlatılması üzerine Şahin " TRakip etsin. Gelir Ankara'ya DDY ile işim var ama aşamdım yardımcı olun der. Bana gelmedi. Gelse kapıdan mı çevireceğiz. Gelsin yardımcı olalım" dedi.

KAYAK MERKEZİ

Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin Keltepe Kayak Merkezi ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarla ilgili gazetecilerin sorduğu soruya Şahin; "Vaat edip yapamadığımız tek proje Kayak merkezi idi, onu da yatırım planına aldık, ihalesi yapıldı. Böylesi başarılı işler yapan hükümete söyleyecek bir şey bulamayınca zorluk çektiklerini görüyorum. Şimdi Kayak merkezine giden yolda çalışmalar başladı. İnşallah önümüzdeki kışa, aksilik olmazsa kayacağız. Bir aksilik çıkarsa da bir daha ki kışa inşallah bu kayak merkezimiz hizmette olacak. Aslında isterdik ki Rafet beyden, kayak Merkezi ihale edildi, bizimde üzerime düşen varsa yaparız demesine beklerdik. Ona yakışan budur. Ucuz politika yapıyor. Benim tanıdığım Vergili'ye doğrusu yakıştıramadım" ifadesinde bulundu.

150 YATAKLI EK HASTANE PROGRAMDA VAR AMA YER YOK

Karabük'teki Hastanenin yatak kapasitesi ile ilgili soruya da cevap veren Şahin "2002 yılında Özel ve Devlet Hastanesi olmak üzere yatak kapasitesi 665'ti, şu anda 642. Bir hastanede bir odaya 8-10 yatak koyarsanız o kadar kapasite olur. Ama siz bir odaya tek yatak en fazla iki yatak koyarsanız farklı olur. Şimdi bakın Hastane odaları tek yataklı yada iki yataklı. İçinde her şeyi var. Yatak sayısı değil, kaliteye bakacaksınız. Biz kaliteyi yükselttik. 150 yataklı ek hastane yapım işi var, ama yer yok. Yer sıkıntısı yaşıyoruz. Karabükspor'un sahası var, bize versin bizde ona başka yerden tahsis yapalım. Bizi en çok zora sokan yer konusu. Spor Fabrikası diye Gençlik Spor Bakanlığı Karabük'e yatırım yapmak istiyor, ama yer bulamadık" dedi.

FİLYOS LİMAN PROJESİ

Filyos liman projesi ile ilgili firmaların üst üste açtığı davalar ile KİK tarafından ihaleyi kazanan firmaya işe başlatma izni vermediğinden kazma vurulamadığını da anlatan Şahin, " Bunla ilgili KARDEMİR Filyos'ta liman yapacak koya sahip. KARDEMİR Yönetimi bana, Devletin Filyos'ta yapmak için ihaleye çıktığı ve ihalenin sonuçlandığı liman projesi biran önce başlamayacaksa bize izin verin paramız hazır, diğerlerinin de yararlanacağı şekilde limanı yapmaya hazırız dediler. Bende bunu o geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımızı ziyaretimde kendisine arz ettim. Kendisi bu projenin üzerine titizlikle duruyor. Konuyu kendisine izah ettim ve yargı süreci uzayacaksa KARDEMİR'in önerisini ciddiye alınmasını Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Kendisi yurt dışı gezisi sonrası Ulaştırma Bakanlığı ve KARDEMİR yönetimi ile sizde gelirseniz bu konuyu görüşelim dedi. Devletin başındaki biri olarak Filyos projesini bizzat takip eden bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Bu projenin adım adım hedefe doğru ilerlemesini arzu ediyoruz" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahin: 'Vergili Ucuz Politika Yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement