Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Açıklaması

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Açıklaması

ŞAHİNBEY Belediyesi Çanakkale’nin 100. Yıl etkinliklerinde başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesinde Çanakkale’ye gidecek öğrenciler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

23.05.2016 17:42

ŞAHİNBEY Belediyesi Çanakkale'nin 100. Yıl etkinliklerinde başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesinde Çanakkale'ye gidecek öğrenciler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

Şahinbey Belediyesi geçtiğimiz yıl Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesiyle 22.000 öğrenciyi Çanakkale'ye götürmüştü. Öğrencilerden gelen yoğun talep doğrultusunda projeyi bu yıl da devam ettiren ve 20.000 öğrenciyi bu ay sonuna kadar Çanakkale'ye götürecek olan Şahinbey Belediyesi iki yıl içerisinde toplam 42.000 öğrenciyi şehitler diyarıyla buluşturmuş olacak. Şahinbey Belediyesi Çanakkale'ye gidecek olan öğrencilere ziyaret öncesi bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

ÇANAKKALE ZİYARETİNİN ÖNEMİ

Bilgilendirme toplantısına katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan ziyaretlerin amacı gelecek nesillere tarihimizi öğretmek olduğunu belirterek, "Milli ve manevi duygularla bezenmemiz için Çanakkale hem kendi açımızdan hem de ülkemiz açısından son derece önemlidir. Bu vatan toprakları gerçekten çok mukaddestir. Ayrıca çok hassas bir noktadayız. Ecdadımız bize öyle bir vatan bırakmış ki tüm dünya bu cennet gibi vatana göz dikmiş. Ama bu vatan onların zannettiği kadar kolay kazanılmamış. Bunlara örnek verirsek, Gaziantep kendi savunmasında 6317 şehit vermiş, Çanakkale'de 253.000 şehit vermişiz. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış. Hala da şehit vermeye devam ediyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Peki bizden sonraki nesil ne olacak. Onlara bu vatanı çok daha iyi bir biçimde bırakmamız gerekiyor. Bunun için gelecek nesli tarihimize ve bu vatanın nasıl kazanıldığına dair çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Belediye olarak yapmış olduğumuz Çanakkale ziyaretleri bu açıdan çok önemlidir. Bu mana üzerine kurulmuş ve Türkiye'de ses getirerek örnek teşkil eden bir projedir. Şehitlerimizin din için, bayrak için, vatan için nasıl canlarını feda ettiğini yerinde görmeniz açısından bu ziyaretleri çok önemsiyoruz. Çanakkale'de 253.000 şehit olduğuna göre her metre karede beş litre şehit kanı vardır. Her metre kareye 6.200 mermi çekirdeği düşmüş. Bu mübarek topraklarda işte böyle şiddetli bir savaş yaşanmış. İnşallah oraları gidip göreceksiniz. Hem de en rahat bir şekilde gideceksiniz. Türkiye de Çanakkale'ye gençlerimizi uçakla götüren ilk belediye defa Şahinbey Belediyesi'dir. Bu bir ilk olup ve yapılan tüm hizmetler sizler içindir. Size verdiğimiz değerden ve önemden kaynaklanıyor" dedi.

Bilgilendirme toplantısına katılan öğrenciler ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na kendilerine böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ettiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement