Sakarya- Bakan Avcı, Ani Harabeleri Dünya Miras Listesine Girdi - Son Dakika
Güncel

Sakarya- Bakan Avcı, Ani Harabeleri Dünya Miras Listesine Girdi

Sakarya- Bakan Avcı, Ani Harabeleri Dünya Miras Listesine Girdi

Bakan Avcı restore edilen Sakarya Müzesini açtı (EK)ANİ, DÜNYA MİRAS LİSTESİNE GİRDİKültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

15.07.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Avcı restore edilen Sakarya Müzesini açtı (EK)

ANİ, DÜNYA MİRAS LİSTESİNE GİRDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Avcı ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı, İstanbul'da düzenlenen 40. UNESCO oturumunda Dünya Miras Komitesi tarafından Kars'taki tarihi yerleşim alanı Ani Antik Kenti'nin dünya miras listesine seçildiğini belirterek, "İstanbul'da Pazar günü başlayan ve ayın 20'sine devam edecek olan UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısı devam ediyor. Komitenin bugünkü toplantısında Türkiye açısından sevindirici bir haber geldi. Türkiye'nin dünya miras listesinde 15 alanı var. Bugün kabul edilen kararla Dünya Miras Komitesi'nin aldığı kararla Ani de dünya miras listesine kabul oldu. Böylece Türkiye'nin dünya miras listesindeki kayıtlı yerlerinin sayısı 16'ya yükselmiş oldu. Ani biliyorsunuz Kars'ın 40 kilometre güneydoğusunda eski ve çok tarihi bir yerleşim yeri. Milattan önce bin yılından başlayan tarihi var. Son dönemlerinde de Müslüman kültürünün de izlerini taşıyan çok değerli bir miras alanı. Ani'nin bu vesileyle dünya miras alanına girmesi Türkiye açısından sevindirici" dedi.

Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin iyiye doğru gitmesinden sonra turistlerin tatil için ülkeye gelmeye başladığını ifade eden Bakan Avcı şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili gelişmeler olumlu. Baştan beri zaten en yüksek düzeyde siyasi irade iki ülke ilişkilerinin iki büyük komşu ülkeye yakışan düzeye taşınması yönündeydi. Hem Türkiye Cumhuriyeti, hem de Rusya Federasyonu bu konudaki siyasi irade beyanlarını en yüksek seviyede, gerek Cumhurbaşkanımız, gerek diğer isimler yaptıkları açıklamalarla teyit ettiler. Teyitler doğrultusunda ilgili birimler de kendilerine düşen çalışmaları yapıyorlar. Nitekim Dışişleri Bakanlığı yaptığı çalışmayla duyurdu zaten. Rusya'ya giden bakanlık temsilcileri de oldu. Bu heyetle bu münasebetle kültür ve turizm alanının geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüşmelerde bulundular. Fevkalade olumlu geçtiği bilgisi bana ulaştı. İlişkilerimiz iki büyük komşu ülkeye yakışır düzeye geliyor, daha da ileriye gidecek inşallah"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya- Bakan Avcı, Ani Harabeleri Dünya Miras Listesine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement