Sakarya'da 182 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da 182 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Sakarya\'da 182 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Sakarya’da 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı yapılan törenle başladı.

15.09.2014 17:28

Sakarya'da 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı yapılan törenle başladı. 753 okulda 182 bin 700 öğrenci ile 9678 öğretmen ders başı yaptı.

Geçtiğimiz hafta başlayan uyum eğitiminin ardından Sakarya'da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başladı. Bu yıl Sakarya'da753 okulda 182 bin 700 öğrenci ile 9678 öğretmen ders başı yaptı. Yenikent İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen törende okullarına yeniden kavuşan öğrencilerin mutlu oldukları görüldü.

Törende konuşan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, "Bu ders yılına öğrenci, öğretmen ve okul sayılarımızı arttırarak giriyoruz. Sakarya'ya gelen, giden ve emekli olan öğretmen sayılarını değerlendirdiğimizde geçen yıla göre 157 fazla olmak üzere 9 bin 678 öğretmenle çalışacağız. Bu yıla 4'ü ilkokul, 6'sı orta okul, 4'ü ortaöğretim kurumu olmak üzere 18 yeni okulu açarak 753 okul ile giriyoruz. Yine bu yıl 2 ortaöğretim okulu, 4 ortaokul, 3 anaokul, 1 pansiyon, 1 spor salonu, 1 atölye olmak üzere 12 eğitim tesisinin inşaatını tamamlayarak 120 dersliği daha öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Orta okuldan ortaöğretime geçişte ilk defa bu yıl öğrencilerimiz 100 dakikalık bir sınav yerine okuldaki başarıları baz alınarak elde ettikleri geçiş puanlarını ile yerleştirilmişlerdir. Ayrıca bu yıl Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesinin de Fen lisesine dönüştürülerek Fen lisesi sayımızı 3'e çıkardık.Bu ders yılına başlarken bütün Sakaryalı hemşerilerimizin en değerli varlıklarımız çocuklarımızın eğitimine bugüne kadar verdikleri desteklerini artan bir ivme ile sürdürmelerini bekliyoruz. Biz Sakarya'da görev yapan tüm eğitimciler olarak çalışmadan, terlemeden, yorulmadan yeni başarılar elde edilmeyeceğine inanıyoruz. Bu bilinçle hem mutlu olmaya hemde çalışmalarımızla velilerimizi ve öğrencilerimizi mutlu etmeye kararlı bir şekilde bu yıla başladığımızı belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise "Eğitimde fiziki eksikliklerimiz olabilir. Bunların hiç biri başarıyı elde etmek için birer gerekçe teşkil etmemelidir. Bir bütün olarak başarıya odaklanarak Sakarya'yı eğitimden daha iyi bir noktaya taşımak için var güçümüzde çalışmalıyız. Sevgili öğrencilerimizin en iyi şekilde motive edilerek onların geleceğimizi inşa edecek, yarınlarımızı daha iyi yere taşıyacak en donanımlı şekilde yetiştirilmesi en büyük hedefimiz ve dileğimiz. Buna odaklanacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından öğrencilere seslenen Vali Coş, yeni yılda öğrencilerden çok çalışma sözü aldı. Tören Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve diğer katılımcıların okulu gezmesiyle sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da 182 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement