Sakarya'da 57 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da 57 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Karayolu Kenarı Ağaçlandırma Projesi kapsamında Sakarya'da 57 bin 199 fidanın dikildiği bildirildi.

23.06.2016 13:11

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Karayolu Kenarı Ağaçlandırma Projesi kapsamında Sakarya'da 57 bin 199 fidanın dikildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünce 2014'te ağaçlandırılmaya başlanan Geyve- Taraklı, Sakarya- Akyazı ve Sakarya- Kaynarca karayolu kenarlarının farklı ağaç türlerinin oluşturduğu görsel zenginlikle yeşil tünel olma yolunda ilerlediği belirtildi.

Çalışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, "Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Eylem Planı çerçevesinde, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği ülke genelinde olduğu gibi Sakarya Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde kalan 61 kilometre karayolu da ağaçlandırılarak toplam 57 bin 199 fidan dikildi." bilgisine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 13 yılda bölünmüş yol konusunda çok büyük atağa geçildiğini ve ülkenin dört bir yanında bölünmüş yol inşa ettiklerini bildirdi.

Eroğlu, "Bölünmüş yol kenarlarını fidanlarla süsledik. Böylece yol kenarlarını hem estetik bir görünüme kavuşturduk hem de muhtemel toprak erozyonlarının önüne geçtik. Yine yollarda seyreden vatandaşlarımıza gürültüden uzak, görüntü kirliliği olmayan bir yolculuk etme imkanı sağladık. Bundan sonra da karayolu kenarlarını ağaçlandırmaya ve fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da 57 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement