Sakık; TOKİ ikinci etabın başladığının müjdesini verdi - Son Dakika
Güncel

Sakık; TOKİ ikinci etabın başladığının müjdesini verdi

Sakık; TOKİ ikinci etabın başladığının müjdesini verdi

Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık, Belediye meclis salonunda Fırat Mahallesi sakinleri ile yaptığı halk toplantısında TOKİ ikinci etabın başladığının müjdesini verdi.

01.08.2016 16:12

Belediye Meclis salonunda konuşan Sakık, TOKİ için çok çalıştıklarını ve bir sürü engellemelere rağmen TOKİ ile sözleşmeyi yaparak başlamasını sağladıklarını söyledi. Darbe Girişimine de değinen Sakık, "Darbe girişimi gecesi kim güçlü ise ona oynayanları biliriz. Vallah biz hesapsızız. Bir tek Allaha karşı can borcumuz var. Haksızlığa karşı sokaklara fırlarız. Göçlü olana bakmayız. Bizce göçlü olan halkın iradesidir. Bir çok yerde darbeciler bildiriyi okuturken kalkıp ayakta alkışlayanlar sonra darbecilerin göçü kırıldı diye ellerine bayrak alarak meydanlara çıktılar" dedi.

Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık TOKİ ikinci etabı için Fırat Mahallesi sakinleri ile belediye meclis salonunda bir araya gelerek Ağrı Belediyesi İle TOKİ (Toplu Konut İdaresi) arasındaki sözleşmeyi imzalayarak, TOKİ ikinci etabı için start verdi. Salonda mahalle sakinlerin sorunlarını dinleyen ve TOKİ ile ilgili soruları cevaplayan Sakık, Ağrı'nın daha modern olması için çok çalıştıklarını ve bundan sonra daha da çalışacaklarını kaydetti.

Kentte barış ve özgürlüğü hayata geçirmeye çalıştıkları gibi aynı zamanda halkın hizmetinde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Sakık,"Seçildiğimiz günden beri halkımızın hizmetindeyiz. Halkımızda her koşulda hizmet götürmeye çalışmaktayız. Bir çok proje bitirdik. Bir çok projede şu an devam etmektedir. Sonbahar ile birlikte projelerimiz tamamlandığında Ağrı'nın şekli değişecek. Bu yıl 40 trilyona yakın bir yatırımımız var. Yolsuzluklarını önünü keserek, yandaşa ihaleleri peşkeş çekmenin önünü keserek bu paraları biriktirdik. Onun içindir şu an işte yapıyoruz, paramızda var. İşte bu gün ki TOKİ projesi bunun bir devamıdır. Seçildiğim zaman hemen TOKİ başkanı ile Ankara'da görüştüm. Bu projenin hayat bulması için konuştuk. O da hemen danışmanlarına talep verdi" dedi.

'SiZi PROJELERiNiZ iLE VAR OLURSUNUZ'

Bu süreçten sonra Ağrı'daki küçük siyaset cambazların devreye girdiğini vurgulayan Sakık,"Ağrı'nın geri kalması için hiç kimsenin bu projeyi engellemeye hakkı yok. Hiç kimsenin oy ya da küçük siyasi hesaplar için Ağrı'ya gelecek projeleri engellememeli. Bazıların küçük hesapları var. Biz onları da o küçük hesaplarını da biliyoruz. Hep önümüze egeler oldular. Sizlere yalan ve yanlış bilgiler aktardılar. Sanki biz TOKİ projesinin hayata geçmemesi için engel çıkartıyormuşuz gibi halka yalan bilgi verdiler. Yukarda Allah şahittir ki biz gecemizi gündüzümüze katarak bu projelerin hayat bulması için çalışıyoruz. Ağrı'da kentsel dönüşüm olmadan Ağrı'nın yaraları sarılmaz. TOKİ başkanı ile görüştük bize söz verdi. Ama sonradan bazı engeller çıktı. O engelleri de aştık. TOKİ belediyenin görevi. Ama bir siyasetçi durumdan kendine vazife çıkartıyor. Yıllardır taşra siyasetine alışmışlar. Ali Cengiz oyunları ile var olmaya çalışıyorlar. Sizi projeleriniz ile var olursunuz. Bu halkın yoksulluğu üzerinde kimse siyasete var olmaya çalışmasın. Siyasi kimliğimiz var ama her şeyi siyasete dökmeyelim. Farklı siyasi partiler olabiliriz. Ama kent ile ilgili ortak hukuk oluşturabiliriz. Ağrı'nın gelişmesi için ortak projelerde beraber de olabiliriz. Ama gidip halka yalan yanlış bilgi söylemenin siyasete de ahlaken de doğru olmadığına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

'Bir çok ortak proje ile karşınıza çıkmak isteriz'

Sadece bir proje ile değil çok daha fazla ortaklaşa yapılan proje ile Ağrı'nın yaralarını sarmak istediklerini ifade eden Sakık,"Keşke TOKİ ile sadece Fırat mahallesi değil diğer tüm yerler ile ilgili ortak projeler ile ilgili karşınıza çıksaydık. Bakın 100. Yıl mahallesi risk alanı ilan edilmiş. Mahallede ne alt yapı ne de üst yapı ile ilgili çalışmalar oluyor. Ve mahalle tamamen bir köyden daha kütü bir konumda. Ben isterim bu mahalle için de TOKİ ile bir ortaklaşa çalışma yapalım. Tüm yöneticiler ve seçilmişler halk için var. Halkın daha rahat yaşaması için varlar" söyledi.

'Darbeye karşı ilk sokaklara çıkanlardanız'

Darbe girişimi sürecine de değinen Sakık, Darbe bildirisi okunduğunda ayakta alkışlayanlar, şu an ellerinde bayraklar ile caddelerde dolaştıklarını vurguladı. Sakık,"Hepimiz yaralıyız. Ülkemiz yaralı. Demokrasi ve özgürlüklerimiz yaralı. Yaralı bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz barış, özgürlük ve kardeşlik için mücadele ediyoruz. 15 Temmuz da tüm ağır silahlar ile çıkıp halkın iradesini yok etmeye çalıştılar. Daha önce de diyorduk. Bunlar acımasız. Halka kurşun sıkıyorlar. Bunların ilk kurşunları 11 Nisan'da Diyadin Tendürek'te oldu. Bu darbeyi araştırma komisyonu ilk önce Ağrı'da başlamalıdır. Biz o gün söyledik. Ama bizi dinlemek istemeyen siyasetçiler bu gün söylediklerimizi söylüyorlar. Onlar o zaman kenti ve ülkeyi kanatmaya çalışıyorlardı. Siyaset dünyasının işi ülkedeki bu kanamayı durdurmaktır. Hepimizin görevi bu kanamayı durdurmaktır. Sorunları çözmektir. Emin olun Kürt sorunu çözülmediği içindir askerlere verilen tavizler yüzündendir ki akıllarında sürekli darbe geçer. Biz bütün darbecilere karşıyız. Darbe girişimi gecesi yetkiler ile konuştum. Ne yapacaksınız dedim. Direneceğiz dediler. Vallah direnmek bizim geleneğimizden var. Halkın iradesine karşı tanklar mı var. Vallahi bizde tanklara karşı dikiliriz. Darbeye karşı Ağrı'da ilk valiliğin önüne girenlerdeniz. Gittiğimizde tek insan yoktu valiliğin önünde. Bunu birileri için yapmıyorum. Militarizmin halkın iradesine dokunmasına karşı olduğum için yapıyorum. Çünkü darbeleri görmüşüz. Darbelerden dolayı halkımızın ne kadar acı dolu yıllar yaşadığını biliyorum. Ülkemizin yakasında darbelerin düşmesi lazım. Darbelere karşı nasıl birlik oluşturmuşsak, bu şehrin kalkınması için de birlik oluşturmalıyız. Darbe girişimi gecesi kim güçlü ise ona oynayanları biliriz. Vallah biz hesapsızız. Bir tek Allaha karşı can borcumuz var. Haksızlığa karşı sokaklara fırlarız. Göçlü olana bakmayız. Bizce göçlü olan halkın iradesidir. Bir çok yerde darbeciler bildiriyi okuturken kalkıp ayakta alkışlayanlar sonra darbecilerin göçü kırıldı diye ellerine bayrak alarak meydanlara çıktılar. Kim neye inanıyorsa onu savunmalıdır. Kimse dengelere oynamamalıdır. İnşallah burada bir barış, özgürlük ve huzur projesi çıkar. Teklik Allahın dışında kimseye ait değil. Biz niye tek millet olmak zorundayız. Tek millet değiliz. Allah bütün dilleri, bütün milletleri yaratmış. Sizin kimliğiniz ne kadar kuvvetli ise Kürdün yada Çerkez'in kimliği de o kadar kuvvetli. Artık bundan bir ders çıkartmalıyız" diye konuştu.

Konuşmadan sonra Sakık TOKİ Başkanlığı ile Ağrı Belediyesi arasındaki TOKİ sözleşmesini imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakık; TOKİ ikinci etabın başladığının müjdesini verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement