Sakin Kent" Misafirlerini Adalar ve Koylarda Ağırlayacak - Son Dakika
Yerel

Sakin Kent" Misafirlerini Adalar ve Koylarda Ağırlayacak

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında "Sakin Kent" ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Ramazan Bayramı'nda sakin bir tatil geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayacak.

16.07.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DURMUŞ GENÇ - Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında "Sakin Kent" ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Ramazan Bayramı'nda sakin bir tatil geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayacak.

Akyaka'da çoğunluğu pansiyon ve butik otellerden oluşan işletmelerde Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar tamamlandı. Gökova Körfezi'nin kıyısında maviyle yeşilin birbirini sarmaladığı bölgede doğal güzelliklerini koruyan "sakin kent" Akyaka Mahallesi, Gökova Körfezi'nde gün batımını izlemek isteyen turistlerin uğrak yeri haline geldi.

Son yıllarda bölgede yapılan sportif faaliyetler ve dizi çekimleri dolayısıyla ziyaretçi sayısını artıran Akyaka, misafirlerine unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyaka'yı tercih eden ziyaretçilerin mavi bayraklı sahilde güneşlenip, Gökova Körfezi'nin serin suyunda serinleyerek sakin bir tatil geçirebileceklerini söyledi.

Tatilcilerin Akyaka'da tekne turlarına katılarak Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'nde su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki türlerini görebileceğini anlatan Yılmaz, belde halkının "doğal akvaryum" olarak nitelendirdiği azmakta tekneyle gezintiye çıkan tatilcilerin yüzme molalarında minerali yüksek 8 derece sıcaklıktaki suda yüzme imkanı bulabileceğini kaydetti.

Akyaka'daki 71 konaklama tesisinde 2 bin 260 yatak bulunduğunu bildiren Yılmaz, "Sakin kentte haziran, temmuz ve ağustos aylarında otel ve pansiyonlarda boş yer yok. Eylül ve ekim aylarında ise doluluk oranı yüzde 70-80'lerde. Doğayla baş başa kalmak, spor yapmak isteyen yerli turist Akyaka'yı tercih ediyor" dedi.

Faaliyet gösteren 40 tekne ile günübirlik turlara çıkıldığını belirten Yılmaz, "Ziyaretçilerimiz sabah saatlerinde demir alan tur tekneleri ile Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum Plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası Su Altı Mağaraları'nın eşsiz güzellikteki doğasını görme fırsatı bulabilecek. Bölgemiz 12 ay boyunca yakın illerden de gelen binlerce yerli turist tarafından ziyaret ediliyor" diye konuştu.

Akyaka'da su sporları, sörf, kano faaliyetlerinin de yoğun olarak yapıldığına işaret eden Yılmaz, Akçapınar sahilindeki 9 okulda her gün 4 bin öğrencinin rüzgar sörfü yaptığını, son iki yıldır Türkiye Yelken Federasyonu tarafından da şampiyona düzenlendiğini dile getirdi.

Yılmaz, bölgenin dağcılık, doğa yürüyüşü, bisiklet, tarih, kültür ve mimari değerler yönünden önemli potansiyel barındırdığını vurguladı.

"Körfezin kenarında çadırda tatil"

Otel ve pansiyonlarda yer bulamayan tatilciler ise Akyaka'daki kamp alanında, dev çam ağaçlarının gölgesine kurdukları çadırlarda aileleriyle Gökova Körfezi'nin kıyısında tatil yapma imkanına sahip.

Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, 2 yıldır Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletme sorumluluğunda bulunan, 300 dönüm arazide kurulu çadır kamp alanında Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcilerin Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluğa neden olduğunu söyledi.

Köten, 400'ün üzerinde çadırın kurulduğu alandaki taş evlerin de restore edilerek ziyaretçilere hizmet verecek hale getirildiğini belirterek, alanın yetersiz gelmesi üzerine misafirleri geri çevirmemek için yeni alanlar açıldığını kaydetti.

Bayramda kamp alanı ile taş evlerde de boş yer kalmadığına dikkati çeken Köten, bölgedeki plajlar ve kafeteryaların da düzenlenerek daha nezih hale getirildiğini anlattı.

Köten, yoğunluğun ağustos ayı sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakin Kent' Misafirlerini Adalar ve Koylarda Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement