Selde Mağdur Olan Turistlerin İhtiyaçları Karşılanacak - Son Dakika
Yerel

Selde Mağdur Olan Turistlerin İhtiyaçları Karşılanacak

Selde Mağdur Olan Turistlerin İhtiyaçları Karşılanacak

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çelik, Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda oluşan sel nedeniyle mağdur olan turistlerin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

21.07.2014 12:46  Güncelleme: 14:08

İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda oluşan sel nedeniyle mağdur olan turistlerin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Çelik, ilçenin yüksek kesimlerinde dün öğlenden sonra etkili olan yağış sonrası Saklıkent Kanyonu'nda su seviyesinin yükseldiğini belirtti.

Yaşanan sel öncesi Antalya ve Gaziantep'ten gelen 17 kişilik bir grup ile 4 kişilik Belçikalı grubun kanyona girdiğini anlatan Çelik, yerli ve yabancı turistlerin kanyonu gezdiği sırada oluşan sel sularına kapılan Mustafa Ozan Genç'in hayatını kaybettiğini, sel sularına kapılan Ömer Özcan'ın ise bu sabah cesedine ulaşıldığını kaydetti.

"Bakan Çelik yakından ilgilendi"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in olayı yakından takip ettiğini ve telefonla sürekli bilgi aldığını dile getiren Çelik, "Bakanımız Ömer Çelik, kanyondan kurtarılan misafirlerin hastane, konaklama ve diğer ihtiyaçlarının yerine getirilmesi için talimat verdi. Vali Mustafa Hakan Güvençer, Müşteşar Yardımcımız Ali Şahin, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurçi, sabaha kadar konunun takipçisi oldu" dedi.

Bakan Çelik'in talimatı üzerine kanyondan çıkarılan misafirlerin konaklama, yiyecek ve hastane giderleri için çalışma yaptıklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Antalya ve Gaziantep'ten gelen ziyaretçilerimizin Fethiye'de otele yerleştirilerek konaklamaları sağlandı. Bugün de gerekli çalışmalar yapılarak kentlerine dönmeleri sağlanacak. Hastaneye kaldırılan 4 Belçikalı'dan birisinin kafasında yara vardı, tedavisi yapıldı. Belçikalı grup, kanyona Antalya'dan araç kiralayarak gelmiş, selde anahtarlarını kaybetmiş. Bütün malzemeleri de araçta kalmıştı. Misafirlerimizin tüm masrafları karşılandı, gece Kaş'tan gelen otel yetkilerine teslim edildi. Araçları da jandarma ekipleri tarafından muhafaza altına alındı."

Çelik, gece boyu çalışmaları yakından takip eden ve her türlü desteği sağlayan Bakan Ömer Çelik, Vali Güvençer ve diğer yetkililere teşekkür ederek, bu tür üzücü olayın bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Çelik, selin ardından bir süre kapalı kalan kanyonun ziyaret edilebildiğini, kendilerinin de bu tür olayların tekrar yaşanmaması için alınabilecek önlemleri görüşeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selde Mağdur Olan Turistlerin İhtiyaçları Karşılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement