Şampiyonlar Onur Konuğumuz" - Son Dakika
Spor

Şampiyonlar Onur Konuğumuz"

Şampiyonlar Onur Konuğumuz"

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Şampiyonlar Onur Konuğumuz" programının üçüncüsünde Türkiye'ye olimpiyat, dünya ve Avrupa'da başarılar kazandıran efsane şampiyonlarla bir araya geldi Bakan Kılıç: "Sizin gibi efsane şampiyonlarla yeni nesil sporcularımızı bir araya getirip tecrübelerinizden faydalanarak.

17.06.2014 14:07

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şampiyonlar Onur Konuğumuz" programının üçüncüsünde Türkiye'ye olimpiyat, dünya ve Avrupa'da başarılar kazandıran efsane şampiyonlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleştirilen programda konuşan Kılıç, bakanlığın sportif yatırımlarının yanı sıra Gençlik Merkezleri ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) gibi kurumları da bünyesinde barındırdığını hatırlatarak, bu gençlerin başarılı sporcuları "rol model" olarak kabul ettiğini söyledi.

Bakanlık nezdinde düzenlenen "Şampiyonlar Onur Konuğumuz" programı kapsamında birbirinden farklı nesilleri bir araya getirmeyi ve bu birliktelikten doğacak fikirleri yapılacak çalışmalarda kullanmayı hedeflediklerini belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Sizler, ülkemize kazandırdığınız başarılarla gurur nişanesi olan marka sporcularımızsınız. Kazandığınız başarılar tarihe altın harflerle yazıldı. Ama biz bu başarıların sadece kitaplarda kalmasını istemiyoruz. Bu güzel başarıları kazanan sizlerin tecrübelerinden, bilgi ve birikimlerinden faydalanmak istiyoruz. Sahip olduklarınızı gençlere aktarabilmeniz noktasında köprü olmak istiyoruz. Sizler de çok iyi bilirsiniz ki bazen bir gülüş dahi sporcuyu motive eder. Genç sporcularımızda bu motivasyonu sizin gibi şampiyonlarla sağlayabileceğiz. Bu tür buluşmalarımız devam edecek. Sizleri geçen hafta bir araya geldiğimiz genç şampiyonlarla da buluşturmak istiyoruz."

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi spor yatırımlarında da 2002'den bu yana büyük bir ilerleme kaydettiğini vurgulayan Kılıç, gelinen noktanın oldukça ileri ancak yeterli olmadığını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da sporcu kökenli bir isim olmasının kendileri açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın sporcu kimliği bizler için büyük avantaj. Spora, sporcuya yapılan yatırımın değerini bilen bir isim. Türkiye, 2000'li yılların başına kadar maalesef gerek altyapı anlamında, gerek sporcularına sağladığı imkanlar anlamında iyi bir noktada değildi. Şimdi bu süreci hızla aştık. Güzel bir yerdeyiz, ama yetmez. Daha ileriye sizlerin de görüş ve önerileriyle gideceğiz. Şunu bilmenizi isterim ki; biz sadece sohbet edip ayrılanlardan olmadık, olmayacağız. Bugün ve bundan sonraki toplantılarımızda bizlere aktaracağınız her bilgiyi spor ve gençlik alanlarında sonuna kadar kullanacağız. "

"Zihniyetin değişmesi için elimizden geleni yapıyoruz"

Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zihniyetin değişmesi noktasındaki düşüncelerini hatırlatarak, "Zihniyetin değişmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Modern tesisler inşa edildiğini, içlerinin sporcu ve antrenörlerle doldurulduğunu ifade eden Kılıç, "Bireysel noktada bazı antrenörlerin ve müteahhitlerin vizyonlarının eksik olduğu durumlar olabiliyor. En zorlu değişimlerin başında, zihniyet değişimi geliyor. Bu noktada Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yaşamın her noktasında yanlış zihniyetlerin değişmesi için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Geride kalan dönemlerde sporcuların şampiyonalara katılım, ekipmanlarının temini ve antrenmanlar için üst düzey spor salonlarına konularında büyük zorluklar yaşadığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeri geldi amatör ruhla özverili bir şekilde ülkemizi temsil ettiniz. O dönemlerde spor salonu inşası çalışmaları gördüğünüzde büyük şaşkınlık yaşıyordunuz. Şimdiki genç sporcular tesis yatırımlarına alıştı. 2020 olimpiyatlarına 5 yılı aşkın bir süre var. Bu arada yeni bir spor nesli yetişecek. Bizler de yatırımlarımızla bu neslin ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcular olması için çaba sarf ediyoruz."

Konuşmaların ardından "Şampiyonlar Onur Konuğumuz" etkinliğine katılan sporcu ve antrenörler, Bakan Kılıç'a çeşitli hediyeler verdi ve toplu fotoğraf çektirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyonlar Onur Konuğumuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement