Şampiyonluğun Anahtarı Yeniden Hatırlandı - Son Dakika
Spor

Şampiyonluğun Anahtarı Yeniden Hatırlandı

Şampiyonluğun Anahtarı Yeniden Hatırlandı

Eurosport.com Türkiye editörlerinden Uğur Aktan, Fenerbahçe'nin farklı Sivasspor galibiyetini değerlendirdi.

13.12.2014 14:27

Ligde İstanbul dışındaki ilk galibiyetini 12. haftada alan Fenerbahçe için her iç saha maçı gibi Sivasspor maçı da puan kaybına tahammülün olmadığı maçlar kategorisindeydi.

2000-2001'de Mustafa Denizli'nin, 2001-2002'deyse Mircea Lucescu'nun başardığını başararak iç sahada 17'de17 yaparak şampiyonluğa uzanma şansını Eskişehirspor karşısında alınan beraberlikle yitiren İsmail Kartal'ın takımı dün gece uzun zamandan bu yana sahaya yansıtmadıkları bir coşkuyla sahadaydı.

Bir yılda Aykut Kocaman'ın yıllar önce TFF'ye verdiği bir

röportajda

"90 dakika pres insafsızlık" şeklindeki sözlerle özetlediği oyun sisteminden Ersun Yanal'ın "Top kaybının yapıldığı yerde pres" anlayışına keskin bir geçiş yapan sarı lacicvertli takım, dün gece geçtiğimiz sezon şampiyonluğu getiren ancak sezon başından bu yana neredeyse unutululan topa baskıyı yeniden hatırladı.

Sezon başındaki Karabükspor maçında 6, Galatasaray derbisindeyse sadece 9 faul yapan Fenerbahçe'nin Balıkesirspor maçında 20, dün geceyse 17 faul yapması İsmail Kartal'ın oyun planında sabit fikirli olmadığı ve esnekliğe açık olduğunun göstergesiydi.

Bruno Alves faktörü

Galatasaray derbisinde yenilginin faturasının kesildiği isim olan Bruno Alves'in takıma geri dönüşü sonrası Fenerbahçeli futbolcuların daha güvenli bir şekilde oynadıklarını söylemek mümkün. Sezon başından beri Portekizli savunma oyuncusunun oynadığı 502 dakikada 3 gol yiyen Fenerbahçe, Alves'in olmadığı 668 dakikadaysa tam 11 gol yedi. Bu noktada Alves'in oynamadığı maçlarda önemli puan kayıpları yaşayan ve yeniden Alves'e dönen İsmail Kartal'ın tecrübeli oyuncuyu kulübeye çekerek onu mu yoksa takımı mı cezalandırdığı da sorgulanmalı.

Devre arasına kadar üç maçın ikisi Kadıköy'de

Önümüzdeki hafta oynanacak Kayseri Erciyesspor maçıyla birlikte ligin ilk yarısında deplasman maçları son bulacak olan Fenerahçe, ilk yarının sonuna doğru önemli bir fikstür avantajını da elinde bulunduruyor. Sarı lacivertli takım Kadıköy'de oynanacak Mersin ve Başakşehir maçlarında sürpriz yaşamaması halinde tüm derbileri deplasmanda oynamasına karşın ilk yarıyı zirvede tamamlayabilir.

Uğur Aktan

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Şampiyonluğun Anahtarı Yeniden Hatırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement