Samsun'da 11 Yeni Ambulans Hizmete Başladı - Son Dakika
Yerel

Samsun'da 11 Yeni Ambulans Hizmete Başladı

Samsun\'da 11 Yeni Ambulans Hizmete Başladı

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce “14 Mart Tıp Bayramı” nedeniyle “Sağlık Çalışanları İle Yürüyoruz” etkinliği gerçekleştirildi ve ardından 11 yeni ambulans törenle hizmete sunuldu.

13.03.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "14 Mart Tıp Bayramı" nedeniyle "Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz" etkinliği gerçekleştirildi ve ardından 11 yeni ambulans törenle hizmete sunuldu.

Saat 08.15'te Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Yeşilyurt Alışveriş Merkezi(AVM) önünden başlayan yürüyüşe Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Türkiş Sapağı'na kadar devam eden yürüyüş, tekrar başladığı yere dönülerek tamamlandı.

VALİ ŞAHİN: "ANINDA OLAY YERİNE ULAŞALIM"

Yürüyüşün ardından düzenlenen törende yeni ambulanslarla ilgili bir açıklama yapan Vali İbrahim Şahin, "Şehir merkezlerinde ambulanslar 5 dakikada olay yerine ulaşılıyor ancak bu bizim gevşememiz anlamına gelmez. Anında olay yerine ulaşalım. Ama kırsalda takdir edersiniz ki olay yerine ulaşmak biraz daha zor. Onun için de bu 5 dakikalık süre 8-9 dakikaya çıkıyor. Ama olabildiğince hızlı, erken olay yerine ulaşmak hem sağlık çalışanlarına bir prestij sağlıyor hem de hasta sahibi ve hasta tedirgin olmaktan kurtuluyor. İnsanlar hastalanana kadar pek farkında olmuyorlar ama hastalandıktan sonra ambulansı, doktoru, hemşireyi, hastaneyi daha iyi tanıyor. Özellikle Samsun'a geldiğimden buyana Samsun'daki sağlık alanındaki çalışmaları görünce gurur duyuyorum. Bütün sağlık çalışanlarını kutluyorum. Bu ambulansların Samsun'a kazandırılmasından dolayı Sağlık Bakanımıza, Sağlık Bakanlığımıza ve bu işi tertipleyenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

KASAPOĞLU: "SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE YÜRÜYORUZ"

Yürüyüşle ilgili bir konuşma yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından fiziksel aktivite farkındalığını artırmak amacıyla 2013 yılı Aralık ayı itibariyle ilimizde düzenli olarak yürüyüş etkinlikleri düzenlenmektedir. Toplumun fiziksel aktivite düzeyinin arttırılmasının sağlanması için yapılan yürüyüşlerin bu haftaki teması '14 Mart Tıp Bayramı' nedeni ile 'Sağlık Çalışanları ile Yürüyoruz' olarak belirlenmiştir" diye konuştu.

KÖKSAL: "AMBULANS SAYIMIZ 58'E YÜKSELDİ"

İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, "İlimizde 47 ambulansımız vardı, 11 ambulansımızın da gelmesiyle ambulans sayımız 58'e yükseldi. 1 tane helikopter ambulansımız var. Helikopter ambulansımız hem Samsunumuza hem de bölgemize hizmet vermektedir. Yine birçok özellikte bazı ambulanslarımız bulunmakta. Bunlarla beraber yaklaşık 500 kadar personelimiz acil vakalara müdahale etmektedir. İnşallah bu ambulanslarımızın da hizmete alınmasıyla hizmetlerimizin hem kalitesi hem de hastalarımıza ulaşması yönünden daha kısa sürede daha güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 11 ambulansın anahtarları Vali Şahin tarafından ambulans sürücülerine dağıtıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da 11 Yeni Ambulans Hizmete Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement