Samsun, Krasnodar'da Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Samsun, Krasnodar'da Tanıtılacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nca (STSO) "Krasnodar’da Samsun İş Günleri” düzenlenecek.

11.12.2014 16:49

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nca (STSO) " Krasnodar'da Samsun İş Günleri" düzenlenecek.

Samsunlu firmaların tanıtımın yapılacağı organizasyon için çoğunluğu sanayici ve iş adamlarından oluşan 130 kişilik heyet, özel uçakla Krasnodar'a gitti.

Konu hakkında açıklama yapan STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, amaçlarının Rusya ile ekonomik işbirliğini daha çok arttırmak olduğunu söyledi.

Rusya pazarına Samsun'da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, büyük bir organizasyon düzenlediklerini belirten Murzioğlu, "Tanıtım günlerine mobilya ve gıda sektörleri başta olmak üzere 60 firmamız 40 stant ile katıldı. Krasnodar'ın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Krasnaya Ploscshad AVM'de yaklaşık iki bin metrekare alanda Samsun ürünlerimizin tanıtım ve pazarlamasını yapacağız. Etkinlik boyunca ayrıca, Krasnodar valisini, belediye başkanını ve ticaret ve sanayi odasını ziyaret ederek, ilimiz hakkında bilgi vereceğiz. İş adamlarımız da kendi meslektaşlarıyla da ikili iş görüşmelerinde bulunacak" dedi.

Türkiye ile Rusya arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin son yıllarda arttığına değinen Murzioğlu, "Bilindiği gibi iki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefi 100 milyar dolardır. Belirlenen hedefe ulaşmak için de doğru adres hiç kuşkusuz Samsun'dur. Bu hedef bizi sürekli zinde tutmaktadır. Rusya'nın Karadeniz kıyı çanağında Türkiye'ye en yakın kapısı Samsun'dur. Coğrafi konumumuzu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Krasnodar'da Samsun İş Günleri etkinliği de temel olarak ihracat pazarına yöneliktir. Bu fuar katılımcılarımıza ülkenin stratejisini, politikasını, ürün portföyünü incelemek ve kümenin ihracat politikasını belirlemek açısından önemli bir olanak sağlayacaktır" diye konuştu.

Heyette Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve protokol üyeleri iş adamları ve sanayiciler bulunuyor. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun, Krasnodar'da Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement