Samsun'un Gençlik Merkezleri Yazı Dolu Dolu Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Samsun'un Gençlik Merkezleri Yazı Dolu Dolu Yaşıyor

Samsun'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren 8 gençlik merkezinde sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda 33 kurs verildiği bildirildi.

27.07.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren 8 gençlik merkezinde sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda 33 kurs verildiği bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı faaliyetlerini sürdüren Samsun'daki 8 ayrı gençlik merkezinde, 36 bin 800 üyeye sanatsal, kültürel ve sosyal içerikli birçok kurs verildiği belirtildi.

Okulların yaz tatili dönemine girmesiyle Atakum, Alaçam, Bafra, Çarşamba, Fazıl Kadı, İlkadım, 19 Mayıs ve Vezirköprü gençlik merkezlerinin, gençlerin serbest zamanlarını daha verimli geçirmesi için faaliyetlerini sürdürdüğü anımsatılan açıklamada, Samsun'un merkezinde ve farklı ilçelerinde faal olan merkezlerin, gençlerin yeteneklerini hayata geçirmesine, ilgi alanlarına yönelik faaliyetlere katılmasına ve sosyal bilinç kazanmasına olanak sağladığı vurgulandı.

Açıklamada, gençlik merkezlerinde gençlerin 33 farklı kurstan istediğine katılabildiği ve bu yönde eğitim alabildiği hatırlatılarak, şöyle devam edildi:

"Müzikle ilgilenen gençler bağlama, ney, bateri, ritm, gitar, piyano, keman ve koro kurslarında yeteneklerini ortaya çıkarıyor. El sanatlarına katılan gençler ise ahşap boyama, ebru, ahşap oymacılığı, hat sanatı, resim, sanatsal mozaik ve heykel boyama derslerini alıyor. Bunun yanı sıra dil kursu almak isteyen gençler için de beden dili, İngilizce, Arapça ve Osmanlıca kursları mevcut. Ayrıca gençlik merkezlerinde yıl boyunca eğitim veren diğer kurslar arasında hızlı okuma teknikleri, diksiyon, Kur'an-ı Kerim, model uçak yapımı, model gemi yapımı, robot yapımı, tiyatro, halk oyunları, Mehter Takımı, satranç, kısa film, fotoğrafçılık ve capoeira yer alıyor."

Sanatsal, kültürel ve dini kurslarla yetenek ve becerilerini geliştiren Samsunlu gençler aynı zamanda gençlik merkezi bünyesinde sportif faaliyetlere de katılarak beden eğitimlerini tamamladığı kaydedilen açıklamada, "Samsunlu gençler başarısını Türkiye'ye gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yıl boyunca Türkiye genelinde gerçekleştirilen projelerde Samsunlu gençlerin adı başarılarıyla anıldı" ifadesine yer verildi.

Samsunlu gençlerin yarışmalardaki başarısı

Açıklamada, Samsunlu gençlerin "Ecdada Mektup Projesi"ne katılarak 8 bin 589 mektup yazdığı, ayrıca Ayşe Kılıç adlı genç kızın yazdığı mektupla Türkiye üçüncüsü olduğu belirtilerek, yine gençlik merkezleri arasında düzenlenen "Sahne Sırası Sende Projesi" ile gençlerin 8 ayrı kategoride Türk Halk Müziği söylediği 7 ayrı kategoride birinciliği Samsunlu gençlerin elden ettiği bildirildi.

Bir Hilal Uğruna, Gençler Kutlu Doğum'da Buluşuyor, Şehirle ve Kültürler gibi yine Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen programlara da Samsunlu gençlerin yoğun ilgi gösterdiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Samsun gençlik merkezleri tarafından gençlerin sosyal bilinç kazanmaları, paylaşmayı öğrenmeleri ve dezavantajlı gençlere el uzatmalarını sağlamak için yerelde onlarca proje düzenleniyor. Sevgiye Uzanan Eller, Gençlerle Hasbihal, Otizmle Mücadele Gölge Abla, On Kişiyiz Bin Olacağız, Oyuncağım Oyuncağın Olsun, Hayallerime Dokun, Köy Okulları Sinema ile Buluşuyor, bu projelerden bazıları."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'un Gençlik Merkezleri Yazı Dolu Dolu Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement