Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika
Yerel

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi

Sanko Sanat Galerisi\'nde Sergi

Şair, yazar, ressam Prof. Bedri Karayağmurlar, Sanko Sanat Galerisi’nde 37’nci kişisel sergisini açtı.

19.09.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair, yazar, ressam Prof. Bedri Karayağmurlar, Sanko Sanat Galerisi'nde 37'nci kişisel sergisini açtı.

Resimlerinde her zaman akrilik boya kullanmaya önem verdiğini ve bugüne kadar 36 kişisel sergide eserlerinin yer aldığını belirten Prof. Karayağmurlar, sanatçıyı, "anlatma, söyleme, biçim verme gereksinimini engellenemez biçimde duyumsayan birisi" olarak tanımladı.

"Sanattan söz ediyorsak, sanat dün de bugün de özel bir düşünme ve özel bir nesnelleştirme etkinliğidir" diyen Prof. Karayağmurlar, "Bu nedenle de sanat yapıtlarının ve sanatçının anlaşılması, dün de bugün de zordur. Zaman zaman figüratif genellikle de soyut kompozisyonlar kullanıyorum. Resim yapmak benim için kompozisyon yapmaktır. Bütün Dünyada sanatçı, düşünen insandır. Sanat insanı arındırır. Kent demek kültür demektir. Gaziantep kültürüne sahip çıkan bir ilimiz. Anadolu'da bir holdingin sanat ve sanatçıya değer vermesi benim için her şeyden daha önemli. Bu vesile ile SANKO Holding'e bütün sanatçılar adına bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Sanko Sanat Galerisi'nde 37'nci kişisel sergisini açtığını anımsatan Prof. Karayağmurlar, yurt içi ve dışında çok sayıda sergiye katıldığını, 6 ödül aldığını ve eserlerinin resmi ve özel koleksiyonlarda yer aldığına vurgu yaptı.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olduğunu kaydeden Prof. Karayağmular, "Çalışmalarımı Ayvalık, İzmir ve İstanbul'daki atölyelerimde yapıyorum. Resim çalışmalarıyla birlikte yürüttüğüm edebiyat çalışmalarını öykü ve şiir alanlarında da sürdürüyorum. Bunlar birçok edebiyat dergisinde yayınladı. Sanat kuramları ve eleştiri alanındaki yazılarım sanat dergilerinde yayınlanmaya devam ediyor. Yayınlanmış 6 kitabım bulunuyor" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat'ın da katıldığı törende, konuşmaların ardından SANKO Holding'in sponsorluğunda bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin bilimsel yayını olan 'Belkıs Zeugma ve Mozaikleri' kitabı sanatçıya hediye edildi.

Karayağmular'ın, SANKO Sanat Galerisi'nde 27 eserinin yer aldığı sergisi, 16 Ekim'e kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

PROF. BEDRİ KARAYAĞMURLAR

1951 yılında Niğde'de doğan, Prof. Karayağmurlar, 1974'te Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümünde lisans, 1990'da aynı üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Resim Eğitimi Anabilim Dalı'nda, yüksek lisans yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında 1993 yılında tez ve sanatsal çalışmaları ile Sanatta Yeterlik programını bitiren Prof. Karayağmurlar, 2002'de Doçent, 2008 yılında Profesör oldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement